Политика за колачиња


Last Updated: 03/20/2019
 

Што е колаче?

 

Колачињата се мали текстуални датотеки што зачувуваат информации на компјутерот на корисникот. Тие се дизајнирани да сочуваат мала количина на податоци специфични за одреден корисник и веб-страница. Ова им овозможува на испорачаните веб-страници да бидат прилагодени на одреден корисник, или некои страници можат да содржат некоја скрипта која е запознаена со податоците во колачето и така може да пренесува информации од една посета на веб-страницата (или поврзаната страница) до следната . Колачињата обично се создаваат кога се вчитува нова веб-страница.

Колачињата што се користат на оваа веб-страницa.

Строго потребни колачиња

Секогаш активни - овие колачиња се неопходни за функционирање на веб-страницата. Тие се одговор на активностите што сте ги направиле, како што се најавувања, преференции за јазик, поставки за прелистувачи и автоматски пополнување на формулари. Може да го поставите прелистувачот да ве предупредува кога се користат овие колачиња или да ги блокира. Имајте предвид дека некои делови од веб-страницата може да не работат ако ги блокирате овие колачиња.

Фејсбук пиксел

Овие колачиња ги користат BRP и Facebook за мерење, градење и подобрување на публиката за рекламирање на Facebook. Ова работи со уникатно идентификување на вашиот прелистувач и уред и осигурување дека BRP ги прикажува своите рекламни кампањи на Facebook на корисниците кои би биле заинтересирани за такво рекламирање. Ова се прави со анализа со која содржина комуницира корисникот.

Колачиња за маркетинг

Овие колачиња ги користат BRP и трети страни за да создадат профил на вашите интереси, да ви покажат релевантни комуникации, како и да ги разберат перформансите на рекламирањето. Тие следат информации како што се идентификатори на прелистувачи и уреди, број на уникатни посетители, број на кликови на реклами и неодамна вчитани страници.

 

 

 

 

 

 

MAIL: 

Bombardier Recreational Products Inc.
Attention: Legal Services
726, St-Joseph Street
Valcourt, Quebec
J0E 2L0
Canada

 

Ние сме посветени на соработка со вас за да добиеме фер решение за каква било жалба или загриженост што може да ја имате во врска со нашата употреба на вашите лични информации. Ако, сепак, верувате дека не сме биле во можност да помогнеме во вашата жалба или загриженост, можеби имате право да поднесете жалба до органот за заштита на податоците во вашата земја (доколку постои во вашата земја) или надзорниот орган.