за нас

SKI & SEA D.O.O.

Ski & Sea d.o.o. е генерален увозник и сервисер на BRP (Bombardier Recreational Products) рекреативни возила и додатоци за Словенија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Србија, Македонија, Црна Гора, Косово и Албанија.

 

Сè што ви треба за целосна забава на вода и на копно.

Долги години, компанијата продава и изнајмува врвни брендови на BRP производителот, како што се моторни санки за снег Ski-Doo и Lynx, Can-Am ATVs и BRP Can-Am Side-by-Side возила, скутери за вода Sea-Doo, Evinrude вонбродски мотори и возила од Spyder Roadster. Покрај овие, програмата за продажба вклучува и Seabob and Seascooter, Tube, скии, даски за сурфање и суп.

Награди за посветената работа

2005 - Најдобар дилер за моторни санки Ski-Doo за Централна Европа

2006 - Најдобар сервисен специјалист за BRP

2007  - Најпродаван на BRP додатоци и облека во светот.

2009 - Најдобар дистрибутер во програмата Can-Am.

2019 - BRP Platinum дистрибутер на 2018 година; Кредитен рејтинг ААА на Златна кредитоспособност

2020 - BRP Platinum дистрибутер на 2019 година; 15 место меѓу средните компании во Словенија;  директорката Ксенија Повше стана претприемач на 2019 година (во категоријата компании со најмногу 50 вработени); ААА кредитен рејтинг на Златна кредитоспособност

2021 - Кредитен рејтинг ААА за кредитоспособност на платина; 16 место меѓу средните компании во Словенија; BRP Platinum дистрибутер

2022 - BRP Platinum дистрибутер; Rider Community Development Award

2023 - BRP Platinum distributer

2024 - BRP Platinum distributer

ЗА BRP

ПОБЕДНИЧКИ ОДНОС, ИНТЕГРИТЕТ, ИНОВАЦИЈА, КВАЛИТЕТ НИЗ РИГОРОЗНА ЕГЗЕКЦИЈА И ФИНАНСИСКА СИЛА

Ова се стандарди што му овозможуваат на тимот на BRP да создаде производи што го обликуваат пазарот, производи што им даваат на потрошувачите на моќност уникатно искуство кое сите заедно се побезбедни, поодговорни и попочитувани за заедниците и околината во која тие живеат.

Приказната за BRP

Во 2003 година, BRP стана самостојна компанија. Со нас донесовме импресивно портфолио на производи кои долго време им овозможуваа незаборавни искуства на нашите клиенти.

Во 1937 година, Џозеф-Арманд Бомбардие добил патент за првото возило што може да патува на снег, развиено во неговата гаража во Валкур, Квебек, преку одлучност и смелост. Следува второ, поголемо возило, и тој основал своја компанија во 1942 година: L’Auto-Neige Bombardier Limité. Со текот на годините, Ј.-А. Bombardier го усовршува својот дизајн и го лансира Ski-Doo во 1959 година, кој веќе се напојува со Rotax мотор. Овој иновативен производ создава нов спорт. Во годините што следат, секогаш барајќи иновации, секое игралиште беше истражено, револуционизирајќи ја индустријата за моќни спортови.

Денес, возачите на BRP можат да се транспортираат на снег, на вода, на земја, па дури и во воздух. Горди сме што сме канадска компанија која сега е призната ширум светот. Нашите осум брендови, Ski-Doo, Sea-Doo, Can-Am on-road и off-road, Lynx, Evinrude, Rotax, Manitou и Alumacraft, се иконски во моќните спортови и морски индустрии. Ние сме обединети од нашата страст да продолжиме да се движиме напред кон нови авантури, давајќи им на нашите клиенти ширум светот моќ да ги создадат своите најдобри спомени.

Некои важни датуми

1942 - Стартување на Auto-neige Bombardier Limitée
1959 година - Industry 1 Ski-Doo моторни санки
1968 година - Industry 1 Sea-Doo PWC
1970 - Аквизиција на австриската компанија Rotax-Werk
1989 - Стекнување на компанијата Nordtrac Oy и брендот Lynx
1998 - Bombardier влегува на пазарот на ATV
2001 - Стекнување на брендовите Evinrude и Johnson
2003 - Bombardier го продава својот оддел за рекреативни производи; BRP е официјално лансиран
2007 година - Индустриско прво возило на три тркала
2010 - BRP влезе на пазарот рамо до рамо
2013 година - Првична јавна понуда на BRP

Наше ветување

Нашето ветување за брендот го отелотворува она што го правиме и зошто го правиме. Тоа зборува за нашето уникатно наследство на генијалност и извонредност што стои зад нашите производи и незаборавните искуства што ги даваат. Станува збор за машините што ги градиме и за емоциите што тие ги даваат. Заложба за секогаш опсесија за создавање на најдобро искуство за нашите возачи, без компромиси.

 

Нашата цел

Ние постоиме за да создадеме нови начини за придвижување на луѓето, така што искуствата ќе се мерат во емоции наместо во далечина. Ние го замислуваме начинот на пристап до вашиот свет.

 

Нашите верувања

Вистините што ги споделуваме. Темел на сè што правиме.

Напредокот не доаѓа од мирување
Ние веруваме дека секоја иновација доаѓа од правење, а не од само размислување или дебатирање. Нашата немилосрдност е нашето најголемо богатство. Тоа нè одржува ноќе. Размислувајќи поголемо. И се осмелувам посилно.

Да се ​​биде на отворено прави да се чувствуваме живи
Не бевме ставени на оваа земја само за да зјапаме во екранот. Тука сме да ги почувствуваме нашите срца како растат, да го почувствуваме ветерот во косата и да добиеме малку нечистотија под ноктите. Одличното отворено прави да се чувствуваме човечки и нема да застанеме на ништо за да го натопиме колку што можеме.

Се возиме за патување, а не за дестинација

Во таа смисла, нашето патување, како и патувањата на нашите возачи, никогаш не завршуваат.