Can-Am Adventure Glinište 2022

Одлична атмосфера во Глиниште! Дури 35 натпреварувачи во категоријата quad и 25 во категоријата off-road.

 

По пријавувањето и брифингот, во 10 часот го започнавме квадното и „туристички“ возење. Патеките водеа низ шумите околу Вараждин, а завршуваа на полигонот Глиниште, каде најхрабрите ентузијасти на АТВ го чекаа полигонот за да ја завршат патеката.

 

Одлична атмосфера во Глиниште! Дури 35 натпреварувачи во категоријата quad и 25 во категоријата off-road.

 

По пријавувањето и брифингот, во 10 часот го започнавме квадното и „туристички“ возење. Патеките водеа низ шумите околу Вараждин, а завршуваа на полигонот Глиниште, каде најхрабрите ентузијасти на АТВ го чекаа полигонот за да ја завршат патеката.

 

По стартувањето на четири возила, почнаа да возат и теренски возила. По возењето следеше ручек и доделување на наградите, по што следеше „фрирајд“ возење низ полигонот и шумите за сите учесници. По возењето се дружевме до доцна навечер.

 

Сите учесници беа исклучително задоволни од настанот и професионалната подготовка на теренот од страна на Оф Роуд Клубот Кнегинец.

 

На самиот настан во текот на денот присуствуваа илјадници гледачи, кои уживаа во уникатните теренски возења.

 

AC Prikratki има изложено три единици: Can-Am Maverick Sport 1000R DPS, Can-Am Renegade 650 HP KSC и Can-Am Outlander 1000R HP MR Visco-4Lok. Сите три единици исто така го направија ова тест возење достапно за потенцијалните купувачи. Со оглед на одличниот одзив од заинтересираните, очекуваме голем број нови клиенти да го посетат нашиот салон.