SEA-DOO ADVENTURE PODSTRANA

Во сабота на 18 јуни имавме Sea - Doo Adventure викенд во Сплит и Омис организиран од нашиот агент Litrić d.o.o.

На 18 јуни 2022 година имавме Sea – Doo Adventure викенд во Сплит и Омиш, организиран од нашиот агент Litrić d.o.o.

 

Во 10.00 часот тргнуваме од хотелот „Le Meridien Lav“ кон Омис. По пат имавме можност да ги видиме местата: Подстрана, која нуди неверојатен поглед на ривиерата од морето, Крило Јесенице, каде имавме можност да ја видиме познатата Кричано трабакула, стаорец Дуги, кој е секогаш интересен поради местото. каде што е фабриката. беше познат, Дуче и прекрасни песочни плажи.

 

Во 12.00 часот се среќаваме со пријателите од Омис и армија скутери на вода Sea-Doo пристигнува во Омис како вистински пирати за моќни спортови. За оние кои за прв пат одат под популарниот мост Омис, откриена е нова атракција. Полека влегуваме во реката Цетина и уживаме во нејзините свиоци, додека нашите скутери уживаат во студената и свежа вода. Во Риека поминуваме извесно време дружејќи се едни со други и позирајќи им на љубопитните минувачи.

 

По напуштањето на реката не се враќаме дома, туку свртуваме кон југ кон Бич Бар „Фортика“ каде убаво си поминавме со добра храна и пријатна атмосфера. Околу 15.00 часот се враќаме на местото на поаѓање. За разлика од пристигнувањето каде што го посетивме брегот, компанијата на враќање реши да ужива во брзината што ја обезбедуваат џет скиите Sea-Doo.