SEA-DOO ADVENTURE KRK - LUXURY MARINE

Во сабота на 18 јуни организиравме Sea-Doo авантура со презентација на моделот Sea-Doo. Настанот се одржа на островот Крк во Хрватска, во организација на Luxury Marina. Како и обично, тој беше главен спонзор на настанот Ski & Sea.

Авантурата Sea-Doo е незаборавно искуство за сопствениците на бродови Sea-Doo!

 

Во сабота на 18 јуни организиравме Sea-Doo авантура со презентација на моделот Sea-Doo. Настанот се одржа на островот Крк во Хрватска, во организација на Luxury Marina. Како и обично, тој беше главен спонзор на настанот Ski & Sea.

 

 

 

Настанот започна во 8 часот и на сите учесници најпрво им беше даден пијалок за добредојде и појадок. По разгледување на правилата и прегледување на планираното возење, во 9:30 тргнавме од пристаништето. Прво го посетивме островот Плавник. Овде видовме заштитени видови на белоглави мршојадци и подземна плажа.

 

 

 

Потоа отидовме на островот Раб. Одвоивме време и да се фотографираме и да пливаме на плажата Сахара, а потоа продолживме со возењето до Голи Оток. Се качивме со возот да го видиме некогашниот најстрог политички затвор од времето на Југославија, а потоа одвоивме време за ручек и одмор.

Пред да заврши настанот, вечеравме во ресторан на главната улица в

Крк, на пристаништето „Casa Del Padrone“, дом на најдобрата храна во градот.

Настанот заврши по вечерата во 21 часот. Неколку од учесниците сепак се вратија на своите јахти, каде продолжија да се дружат до доцна во ноќта.