ВРАЌАЊЕ НА МОТОЦИКЛОТ CAN-AM СО СЕЛО ЕЛЕКТРИЧНА ПОСТАВА

БРП ОБЈАВУВА ВРАЌАЊЕ НА МОТОЦИКЛОТ CAN-AM СО СЕЛО ЕЛЕКТРИЧНА ПОСТАВА

Valcourt, Квебек, 25 март 2022 година - BRP Inc. (TSX:DOO; NASDAQ:DOOO) денес објавува дека иконата марка Can-Am се враќа на своите корени на мотоцикли со производна линија која ќе биде целосно електрична. За да ја одбележи 50-годишнината на саканата марка Can-Am, компанијата ќе лансира семејство на електрични мотоцикли со 2 тркала.

„Со менувањето на мото индустријата кон електрични, видовме можност да го вратиме нашето наследство на мотоцикли и повторно да влеземе на пазарот. Оваа нова категорија на производи е исклучително важна за нас и ние сме воодушевени што мотоциклите Can-Am се првите модели на EV во електричниот асортиман на BRP ќе им биде потврден на потрошувачите. Многумина од нас имаат многу убави спомени од возењето на раните модели на нечистотија велосипеди, а сега со нетрпение очекуваме да ја изградиме богатата историја на брендот Can-Am за да инспирираме и импресионираме нова генерација на мотоциклисти и ентузијасти на електрични возила“, рече Хозе Боисјоли, претседател и извршен директор на BRP.

Првиот мотоцикл Can-Am беше претставен во 1973 година и веднаш владееше над мотокросот и трките на издржливост. Инстант успехот го издигна брендот на иконски статус уште од самиот почеток. Половина век подоцна, новите производи се развиени со многу различни возачи на ум, поконкретно за оние кои копнеат за авантура, ја бараат возбудата на отворениот пат, копнеат за тивко возење низ земјата или сакаат да ги оживеат градските улици. . Возачите можат да очекуваат овие нови најсовремени електрични мотоцикли Can-Am да бидат совршени за секојдневно патување и, да останат верни на патеката и наследството на марката, рекреативно возење на и надвор од патиштата.

Ваквата категорија на производи беше многу очекувана и очекувана од клиентите и дилерската мрежа на BRP. Затоа, компанијата со нетрпение очекува да ја донесе оваа нова палета на електрични производи на изложбените салони на своите дилери, дополнително зацврстувајќи ја нивната финансиска сила и досег на клучните пазари. Се очекува првите модели од комплетната линија да бидат достапни во средината на 2024 година.

Постојните дилери на BRP кои се заинтересирани да ја носат оваа нова производна линија треба да контактираат со нивните дистрибутивни менаџери за продажба. Оние кои се заинтересирани да станат дилер на BRP за електрични мотоцикли се поканети да поднесат барање на веб-страницата на компанијата.