A fifth consecutive win for Can-Am Off Road at the Dakar Rally

Let's applaud our racers as well as all our BRP employees
who contributed to this remarkable performance

 

Our Can-Am Off-Road brand continues to assert its global racing dominance early in the new year, this time by sweeping the top positions in two different categories at the renowned Dakar Rally. The wins solidify the brand’s remarkable fifth consecutive championship at the Dakar Rally, which is considered the ultimate test of off-road racing with its 5,200 miles (8,400 km) course over some of Saudi Arabia’s most challenging and technical terrain.

Петта последователна победа за Can-Am Off Road на релито Дакар

Да им аплаудираме на нашите тркачи, како и на сите наши вработени во BRP
кој придонесе за оваа извонредна изведба

Нашиот Off-Road бренд Can-Am продолжува да ја потврдува својата глобална тркачка доминација на почетокот на новата година, овој пат со освојување на првите позиции во две различни категории на реномираното рели Дакар. Победите го зацврстуваат извонредниот петти последователен шампионат на марката на релито Дакар, што се смета за врвен тест на трки надвор од патот со патеката од 5.200 милји (8.400 km) на некои од најпредизвикувачките и технички терени во Саудиска Арабија.

„Го имаме најдоброто од најдобрите, од возачи до помошен персонал до неверојатната Can-Am Maverick X3 платформа. Не можеме да го чекаме она што ни се подготвува до крајот на оваа година за трките бидејќи планираме да продолжиме со нашата неверојатна динамика со шампионати од целиот свет“. 

Sandy Scullion, Senior Vice President,
Global Retail and Service – Powersports

 

Придружете ни се во славењето на извонредната работа на нашите тркачи на Can-Am, како и на сите вработени во BRP кои придонесоа за Maverick X3 Can-Am платформата.

На сликата: Возачот на Can-Am Factory South Racing, Остин Џонс и неговиот навигатор Густаво Гугелмин, кој победи во категоријата Т4 на релито Дакар 2022 година во Саудиска Арабија.