TRAIL SNOWMOBILE ESSENTIALS

Every adventure down the trails starts with your sled but getting behind the bars of your Ski-Doo is just the start. Every ride is a new opportunity to discover that Ski-Doo Feeling in different ways. There’s no telling what’s out there waiting for you.

That’s why we’ve asked our riders and used what we’ve learned from decades of experience building the world’s best snowmobiles to compile the most complete list of must-have accessories, riding gear and care products for your sled.

КОРИСНИ НЕШТА ЗА МОТРНИТЕ САНКИ НА ПАТЕКАТА

Секоја авантура на патеките започнува со вашите санки, но седнувањето за рачките за упарвувае на вашиот Ski-Doo е само почеток. Секое возење е нова можност да се открие тоа Ski-Doo чувство различни начини. Не може да се каже што ве чека таму надвор.

Затоа ги прашавме нашите возачи и го искористивме она што го научивме од децениското искуство во градењето на најдобрите светски моторни санки за да ја составиме најкомплетната листа на задолжителни додатоци, опрема за возење и производи за нега на вашите санки.

Задолжителни додатоци за Crossover моторни санки

Прилагодливa шофершајбна (од ниско до средно ниво ) – Промената на условите е дел од играта. Ексклузивните прилагодливи шофершајбни на Ski-Doo додаваат приспособлива удобност за да ве заштитуваат и држат загреани при секое возење. Тие даваат можност за 2,5 инчно прилагодување на висината на шофершајбната со превртување на рачката.

Лизгачка плоча за цело тело – Лесен начин да додадете малку дополнителна заштита и да се приспособите на вашето возење. Претходно означените точки за инсталација на шасијата ја овозможуваат оваа брза надградба на секое возење по патека.

Торба за седишта за патека LinQ – брзо додава 11 литри практично складирање. Совршено за оние мали предмети кои секогаш изгледаат како да се губат во поголеми простори за складирање.

Помошно LED светло - проширете го вашиот поглед ноќе. Помошното LED светло нуди пошироко поле на светлина и не се исклучува при префрлување од средно на долго светло, така што ќе добиете постојано, кристално чисто светлосно поле за побезбедно и попријатно возење.

LinQ Stackable Fuel Caddy – Секогаш бараме малку повеќе од тоа чувство на Ski-Doo. Не дозволувајте празниот резервоар за гас да ве спречи! Носете дополнителни 3,8 литри гориво и сè уште имате простор за дополнителни додатоци за складирање на LinQ што може да се наредени на врвот.

Торба за патување LinQ SR 21 – Совршена големина за лесно додавање повеќе простор за тие дополнителни слоеви, ракавици, очила и други основни работи. 21 L додаден простор. Практично за носење до и од вашата домашна база за тие викенд авантури.

Авантуристички заден браник – Серијата авантуристички браници не само што додава уште една бариера за заштита за вашето возење, туку ви овозможува да додадете персонализиран допир и стил со одличен дизајн и дополнителен избор на бои.

Опрема што не треба да ја забиколувате

Кацигата OXYGEN- Најнапредната кацига за моторни санки во светот нуди карактеристики фокусирани на удобност и безбедност што досега не биле видени во индустријата. Прилагодливата загреана комора ви овозможува да ја бирате вашата идеална удобност - дури и во најстудените услови. Загреаната гаража со штитници ја задржува маглата на штитниците за сонце за да можете да уживате во кристално чист поглед од најголемото видно поле во индустријата. Вградено е ново поврзување LinQ за елиминирање на непотребните кабли за подобра функционалност.  Постои вклучено LED светло на задната страна за дополнителна безбедност и лесна заштита од светска класа на технологијата MForge.

Јакна/панталони X-Team – Индустриски стандард за удобност и заштита со високи перформанси. Отпорен на ветер, водоотпорен и дише, ниту еден детал не е занемарен во опремата за возење на X-Team за да се обезбеди максимална удобност и топлина. Отстранливата заптивна јака за задржување на топлина, двојната предна врата на патент, офсет патент и повеќе обезбедуваат неспоредлив комфор за најпребирливите денови на патеката.

Јакна/панталони Absolute 0 – Кога зимата е апсолутно најлоша, на нашите возачи им треба најтоплата опрема што можат да ја најдат. Опремата за возење Absolute 0 нуди највисоко ниво на изолација, така што сте подготвени да се борите со елементите дури и во најтешките услови.

Основен слој Merino– Вистинската удобност при возењето започнува со слоевите најблиску до вашето тело. Ski-Doo oсновните слоеви Merino ефикасно ја отстрануваат влагата елиминирајќи една од главните причини за непријатност при секое возење. Оттука, неговите различни нивоа на изолациони својства гарантираат дека секое возење го започнувате и завршувате со целосна удобност.

ОСНОВНА НЕГА НА САНКИ

XPS Lubricants - Во секое возење го добивате она што го вложувате! Кога користите XPS lubricants за основите на вашата моторна санка тогаш вие ја третирате најдобро. Погодете што можете да очекувате од вашата санка за возврат? Безразлика на тоа дали го возите водачот во индустријата Rotax 2-тактен или 4-тактен мотор, XPS го обезбедува врвното ниво на заштита и перформанси што ги очекувате од водечкиот светски производител.

XPS Сенаменско средство за чистење и одмастување - Убавиот изглед секогаш прави да се чувствувате убаво. Па кога вашата санка изгледа добро, вие изгледате уште подобро.

МОЖЕ ДА ВИ СЕ ДОПАДНЕ