Ski-Doo Trail Sled Setup Tips

Personalizing your trail snowmobile to suit your individual riding style and preferences can be the difference between a good ride and discovering something truly amazing. These tips from Ski-Doo Ambassador Troy Oleson will get you on your way to finding the best personalized sled setup for your size, riding style and conditions.
 

Finding the Right Snowmobile Windshield

Wind protection is a major factor when it comes to putting on a few more miles or calling it a day early. The right windshield for your sled comes down to your typical riding conditions and personal preference. There are a variety of wind protection options available, from low to ultra-high, and even adjustable windshields. For even more protection, side panel deflectors that direct the wind around your body can also help keep you warm.
 

Proper Throttle and Brake Lever Position

The snowmobile throttle and brake levers are ultimately what make your sled go and stop. It’s important to have them set at a spot that’s comfortable and gives you the most control. Don’t be afraid to adjust them for your comfort and style. It’s a matter of personal preference, but most snowmobile riders set their throttle lever parallel to the handlebar. Setting it about an inch from the inside edge of the hand grip gives you full control and range of motion with the throttle.

On the brake side, most riders will adjust their brake lever parallel to the handlebar and so their index finger lands towards the middle or slightly towards the end of the lever. This position maximizes control and gives you the most leverage when squeezing.

Handlebar Position and Height

Proper snowmobile handlebar riser position and height is one of the most overlooked aspects of snowmobile setup. Handlebar risers come in a variety of heights. They’re also come in adjustable riser options to fit different riders or adapt to changing needs. Always make sure your riser is in line with the sled’s steering post. This gives you the least amount of feedback from the skis through the handlebars and gives you a better leverage point.

You can fine tune your handlebar position even further by rolling the bars. Simply loosen the four bolts and the center of the handlebars to roll the bars for millimeters of adjustment to find that perfect ride.

You can personalize the feel of the handlebars even more to your preference with different handlebar grips. People with smaller hands may find a slightly smaller diameter grip makes a world of difference when it comes to riding comfort. Likewise, a more aggressive rider might prefer more grip added to the bars.

Finding the Right Snowmobile Seat

We know you plan on spending a lot of time on the trails. Finding the right seat can make every mile that much more enjoyable. The right fit for you will depend on your riding style and personal preference. Aggressive riders usually prefer the narrow, sculpted feel of the stock seat. Touring or high-mileage riders may opt for a little more cushion or a heated seat if you’re riding in extremely cold conditions frequently. Those who want to take a passenger along will want to look into a 2-UP seat with options for heated handles and accessory connections for the passenger as well. There’s a seating option for every style of trail rider.

Additional Control and Comfort

The handlebars and seat aren’t the only place you contact the trail sled. For trail riders, where your feet touch the sled is equally important. Your feet are your foundation, and how you use them when you ride is a matter of your preferred riding style.

Some riders like the freedom the standard open footwell area provides. Aggressive riders can lean hard into corners without catching their boot in the footwell. Others like the more “locked in” feel of the closed footwell. In this case, they may look to add lateral footplates that provide a more enclosed footwell. Some find the happy place for their feet somewhere in between, which why Ski-Doo has given riders the ability to customize this area of the sled to their liking.

If you’ve got multiple riders for the sled, there are even adjustable toe-holds that will fit a variety of boot profiles and riding styles. For those riding 2-up, there are a variety of passenger options for foot comfort as well.

Trail Sled Storage Solutions

Whether you’re planning on overnight saddlebag expeditions, just want to carry a few essentials and snacks, or anything in between, finding the right storage solution to fit your needs is key.

BRP’s exclusive LinQ storage accessories give you the ultimate flexibility and ease of use for snowmobile storage. With a wide variety of LinQ cargo bags and boxes to mix and match for your adventures, it’s easy to find the perfect fit. There are even LinQ accessories for carrying extra fuel and oil for those who really want to rack up the miles.

Following these Trail Snowmobile tips is a great way to start your winter adventures off on the right foot. That Ski-Doo Feeling always feels that much better when you know you’re spending every second of the ride in complete comfort and control. We’ll see you out on the trail!

All your questions, answered

View all questions
 • CILI ËSHTË ÇELËSI I TË MËSUARIT?

  CILI ËSHTË ÇELËSI I TË MËSUARIT?  Lexo artikullin
 • ÇFARË LLOJI GAZI DUHET TË VENDOJ NË SKI-DOO IM?

  ÇFARË LLOJI GAZI DUHET TË VENDOJ NË SKI-DOO IM?  Lexo artikullin
 • KU MUND TË GJEJ UDHËZUESIN E OPERATORIT?

  KU MUND TË GJEJ UDHËZUESIN E OPERATORIT?  Lexo artikullin
 • SI TË PËRGATITNI MOBILET TUAJ TRAIL PËR SEZONIN DIMOR?

  SI TË PËRGATITNI MOBILET TUAJ TRAIL PËR SEZONIN DIMOR?  Lexo artikullin
 • SI TË PËRGATITNI MOBILET TUAJ DORË TË THËL PËR SEZONIN DIMOR?

  SI TË PËRGATITNI MOBILET TUAJ DORË TË THËL PËR SEZONIN DIMOR?  Lexo artikullin
 • SI TË BËNI MIRËMBAJTJE NË SEZON PËR VETË TUAJ TË THELLA DORËS?

  SI TË BËNI MIRËMBAJTJE NË SEZON PËR VETË TUAJ TË THELLA DORËS?  Lexo artikullin
 • KËSHILLA PËR KONFIGURIMIN E SAJË TË THELLË SKI-DOO

  KËSHILLA PËR KONFIGURIMIN E SAJË TË THELLË SKI-DOO  Lexo artikullin
 • KËSHILLA PËR KONTROLLIN E SHTESJEVE SKI-DOO

  KËSHILLA PËR KONTROLLIN E SHTESJEVE SKI-DOO  Lexo artikullin
 • SI TË BËNI MIRËMBAJTJE NË SEZON PËR VAJTË TUAJ TRAIL?

  SI TË BËNI MIRËMBAJTJE NË SEZON PËR VAJTË TUAJ TRAIL?  Lexo artikullin

KËSHILLA PËR KONTROLLIN E SHTESJEVE SKI-DOO

Personalizimi i motoçikletës tuaj të shtegut për t'iu përshtatur stilit dhe preferencave tuaja individuale të vozitjes mund të jetë ndryshimi midis një udhëtimi të mirë dhe zbulimit të diçkaje vërtet të mahnitshme. Këto këshilla nga Ambasadori i Ski-Doo Troy Oleson do t'ju bëjnë të gjeni konfigurimin më të mirë të sajë të personalizuar për madhësinë, stilin dhe kushtet e kalërimit.

 

 

Gjetja e xhamit të duhur të motorit 

Mbrojtja nga era është një faktor kryesor kur bëhet fjalë për të kaluar disa kilometra më shumë ose për ta thirrur atë një ditë më herët. Xhami i përparmë i duhur për sajë tuaj varet nga kushtet tuaja tipike të kalërimit dhe preferencat personale. Ekzistojnë një sërë opsionesh të mbrojtjes nga era në dispozicion, nga xhamat e ulët në ultra të larta, madje edhe të rregullueshme. Për më shumë mbrojtje, deflektorët e paneleve anësore që drejtojnë erën rreth trupit tuaj mund t'ju ndihmojnë gjithashtu t'ju mbajnë ngrohtë.

 

 

Pozicioni i duhur i levës së mbytjes dhe frenimit

Levat e mbytjes dhe frenave të motorit të dëborës janë në fund të fundit ato që e bëjnë sajën tuaj të shkojë dhe të ndalojë. Është e rëndësishme t'i vendosni ato në një vend që është i rehatshëm dhe ju jep kontrollin më të madh. Mos kini frikë t'i rregulloni ato për komoditetin dhe stilin tuaj. Është një çështje e preferencës personale, por shumica e shoferëve të motoçikletave e vendosin levën e mbytjes paralel me timonin. Vendosja e tij rreth një inç nga buza e brendshme e dorezës ju jep kontroll të plotë dhe gamën e lëvizjes me mbyt.

 

Në anën e frenave, shumica e shoferëve do të rregullojnë levën e tyre të frenave paralelisht me timonin dhe kështu gishti i tyre tregues ulet drejt mesit ose pak drejt fundit të levës. Ky pozicion maksimizon kontrollin dhe ju jep fuqinë më të madhe kur shtrydhni.

 

 

Pozicioni dhe lartësia e timonit

Pozicioni dhe lartësia e duhur e ngritësit të timonit të motorit të dëborës është një nga aspektet më të anashkaluara të konfigurimit të makinës me dëborë. Ngritësit e timonit vijnë në lartësi të ndryshme. Ato vijnë gjithashtu në opsione ngritëse të rregullueshme për t'iu përshtatur kalorësve të ndryshëm ose për t'iu përshtatur nevojave në ndryshim. Gjithmonë sigurohuni që ngritësi juaj të jetë në përputhje me shtyllën drejtuese të sajë. Kjo ju jep më pak reagime nga skitë përmes timonit dhe ju jep një pikë më të mirë levave.

 

Mund të rregulloni mirë pozicionin e timonit tuaj edhe më tej duke rrotulluar shufrat. Thjesht lironi katër bulonat dhe qendrën e timonit për të rrotulluar shufrat për milimetra rregullim për të gjetur atë udhëtim të përsosur.

 

Mund ta personalizoni ndjesinë e timonit edhe më shumë sipas preferencës tuaj me kapje të ndryshme të timonit. Njerëzit me duar më të vogla mund të zbulojnë se një kapje me diametër pak më të vogël bën një botë të ndryshim kur bëhet fjalë për komoditetin e kalërimit. Po kështu, një kalorës më agresiv mund të preferojë më shumë kapje të shtuar në shufra.

 

Gjetja e sediljes së duhur të motorit me dëborë

Ne e dimë që planifikoni të kaloni shumë kohë në shtigje. Gjetja e sediljes së duhur mund ta bëjë çdo milje shumë më të këndshme. Përshtatja e duhur për ju do të varet nga stili juaj i kalërimit dhe preferencat personale. Kalorësit agresivë zakonisht preferojnë ndjesinë e ngushtë dhe të skalitur të sediljes. Kalorësit në turne ose me kilometrazh të lartë mund të zgjedhin pak më shumë jastëk ose një sedilje me ngrohje nëse jeni duke hipur shpesh në kushte jashtëzakonisht të ftohta. Ata që duan të marrin një pasagjer me vete do të duan të shikojnë një ndenjëse 2-UP me opsione për doreza të ngrohta dhe lidhje shtesë për pasagjerin gjithashtu. Ekziston një mundësi ndenjëse për çdo stil kalorësi.

 

 

Kontroll dhe komoditet shtesë

Dorezat dhe sedilja nuk janë i vetmi vend ku kontaktoni sajën e shtegut. Për kalorësit e shtigjeve, ku këmbët tuaja prekin sajën është po aq e rëndësishme. Këmbët tuaja janë themeli juaj dhe mënyra se si i përdorni ato kur hipni është një çështje e stilit tuaj të preferuar të kalërimit.

 

Disa kalorës pëlqejnë lirinë që ofron zona standarde e hapjes së këmbëve. Kalorësit agresivë mund të anojnë fort në qoshe pa e kapur çizmin e tyre në hapësirën e këmbës. Të tjerëve u pëlqen ndjesia më e "mbyllur" e hapësirës së mbyllur të këmbëve. Në këtë rast, ata mund të kërkojnë të shtojnë pllaka anësore që sigurojnë një hapësirë ​​më të mbyllur të këmbëve. Disa e gjejnë vendin e lumtur për këmbët e tyre diku në mes, prandaj Ski-Doo u ka dhënë kalorësve mundësinë për të personalizuar këtë zonë të sajë sipas dëshirës së tyre.

 

Nëse keni shumë kalorës për sajë, ka edhe mbajtëse të rregullueshme të gishtave që do të përshtaten me një sërë profilesh të çizmeve dhe stile të kalërimit. Për ata që kalërojnë 2-lart, ka një sërë opsionesh për pasagjerët për komoditetin e këmbëve gjithashtu.

 

 

Zgjidhjet e ruajtjes së sajë të shtigjeve

Pavarësisht nëse planifikoni të bëni ekspedita gjatë natës me shalë, thjesht dëshironi të mbani me vete disa gjëra thelbësore dhe ushqime të lehtë, ose ndonjë gjë tjetër në mes, gjetja e zgjidhjes së duhur të ruajtjes për t'iu përshtatur nevojave tuaja është thelbësore.

 

Aksesorët ekskluzivë të ruajtjes LinQ të BRP ju japin fleksibilitetin dhe lehtësinë e përdorimit maksimal për ruajtjen e makinave me borë. Me një shumëllojshmëri të gjerë çantash dhe kutish mallrash LinQ për t'u përzier dhe përputhur për aventurat tuaja, është e lehtë të gjesh përshtatjen e përsosur. Ekzistojnë madje aksesorë LinQ për transportimin e karburantit dhe vajit shtesë për ata që duan vërtet të kalojnë kilometrat.

 

Ndjekja e këtyre këshillave Trail Snowmobile është një mënyrë e shkëlqyer për të nisur aventurat tuaja dimërore në këmbën e djathtë. Kjo ndjenjë Ski-Doo ndihet gjithmonë shumë më mirë kur e dini se po kaloni çdo sekondë të udhëtimit në komoditet dhe kontroll të plotë. Shihemi në rrugë!

TË GJITHA PYETJET TUAJA, PËRGJIGJE

NUK MUND TË GJENI ATË TË KËRKONI?

NËSE NUK MUND TË GJENI ATË TË KËRKONI, KONTAKTONI ME TREGTARIN TUAJ LOKALE OSE NA KONTRONI KETU!