Ski-Doo Deep Snow Sled Setup Tips

Setting your deep snow snowmobile up right from the get-go is a major key to getting the most out of every ride. These tips from pro Ski-Doo mountain rider Carl Kuster will get you on your way to finding the best custom sled setup for your size, riding style and terrain.


Finding the Right Snowmobile Seat

Many deep snow riders have a more active riding style and being able to move freely from side to side on the sled is important for maintaining control in steep terrain. For that reason, a smaller low profile seat might help make your day on the mountain a little more enjoyable – especially if you’re a shorter rider. Similarly, if you’re taller or just like a little more cushion for riding the trail to your favorite honey holes, you might find the stock seat more than sufficient.

Handlebar Riser Position and Height

Proper snowmobile handlebar riser position and height is one of the most overlooked aspects of deep snow snowmobile setup. Handlebar risers come in a variety of heights. They also come in adjustable riser options to fit different riders or adapt to changing needs. Always make sure your riser is in line with the sled’s steering post. This gives you the least amount of feedback from the skis through the handlebars and gives you a better leverage point.

Proper snowmobile handlebar height should be set so the center of the handlebar plane is in line with about where your belt buckle would be when in your typical standup riding position.

You can personalize the feel of the handlebars even more to your preference with different handlebar grips. People with smaller hands may find a slightly smaller diameter grip makes a world of difference when it comes to riding comfort.

Proper Throttle and Brake Lever Position

The snowmobile throttle and brake levers are ultimately what make your sled go and stop. It’s important to have them set at a spot that’s comfortable and gives you the most control. Don’t be afraid to adjust them for your comfort and style. It’s a matter of personal preference, but most riders set their throttle lever parallel to the handlebar. Setting it about an inch from the inside edge of the hand grip gives you full control and range of motion with the throttle.

On the brake side, most snowmobile riders will adjust their brake lever parallel to the handlebar and so their index finger lands towards the middle or slightly towards the end of the lever. This position maximizes control and gives you the most leverage when squeezing.

Additional Control and Comfort

The handlebars aren’t the only place you contact the sled. Deep snow riders tend to be pretty active and move quite a bit on their sleds. Where your feet and legs touch the sled is equally important.

Adding grip to the tunnel to make it easier to hold onto the sled with your legs in aggressive riding situations with tunnel grip plates. You can also quickly add extra comfort and protection for your knees with a variety of knee pad options.

Snowmobile storage solutions

Whether you’re planning on overnight backcountry expeditions, just want to carry a few essentials and snacks, or anything in between, finding the right storage solution to fit your needs is key.

BRP’s exclusive LinQ storage accessories give you the ultimate flexibility and ease of use for snowmobile storage. With a wide variety of LinQ cargo bags and boxes to mix and match for your adventures, it’s easy to find the perfect fit. The LinQ Deep Snow Pro Bag is a favorite among our deep-snow riders for its versatility, waterproofness and ability to carry a spare shovel.

Following these mountain snowmobile tips is a great way to start your winter adventures off on the right foot. That Ski-Doo Feeling always feels that much better when you know you’re spending every second of the ride in complete comfort and control. We’ll see you out on the snow!

All your questions, answered

View all questions
 • CILI ËSHTË ÇELËSI I TË MËSUARIT?

  CILI ËSHTË ÇELËSI I TË MËSUARIT?  Lexo artikullin
 • ÇFARË LLOJI GAZI DUHET TË VENDOJ NË SKI-DOO IM?

  ÇFARË LLOJI GAZI DUHET TË VENDOJ NË SKI-DOO IM?  Lexo artikullin
 • KU MUND TË GJEJ UDHËZUESIN E OPERATORIT?

  KU MUND TË GJEJ UDHËZUESIN E OPERATORIT?  Lexo artikullin
 • SI TË PËRGATITNI MOBILET TUAJ TRAIL PËR SEZONIN DIMOR?

  SI TË PËRGATITNI MOBILET TUAJ TRAIL PËR SEZONIN DIMOR?  Lexo artikullin
 • SI TË PËRGATITNI MOBILET TUAJ DORË TË THËL PËR SEZONIN DIMOR?

  SI TË PËRGATITNI MOBILET TUAJ DORË TË THËL PËR SEZONIN DIMOR?  Lexo artikullin
 • SI TË BËNI MIRËMBAJTJE NË SEZON PËR VETË TUAJ TË THELLA DORËS?

  SI TË BËNI MIRËMBAJTJE NË SEZON PËR VETË TUAJ TË THELLA DORËS?  Lexo artikullin
 • KËSHILLA PËR KONFIGURIMIN E SAJË TË THELLË SKI-DOO

  KËSHILLA PËR KONFIGURIMIN E SAJË TË THELLË SKI-DOO  Lexo artikullin
 • KËSHILLA PËR KONTROLLIN E SHTESJEVE SKI-DOO

  KËSHILLA PËR KONTROLLIN E SHTESJEVE SKI-DOO  Lexo artikullin
 • SI TË BËNI MIRËMBAJTJE NË SEZON PËR VAJTË TUAJ TRAIL?

  SI TË BËNI MIRËMBAJTJE NË SEZON PËR VAJTË TUAJ TRAIL?  Lexo artikullin

KËSHILLA PËR KONFIGURIMIN E SAJË TË THELLË SKI-DOO

Vendosja e makinës së dëborës tuaj të thellë që nga fillimi është një çelës kryesor për të përfituar sa më shumë nga çdo udhëtim. Këto këshilla nga kalorësi pro Ski-Doo në mal, Carl Kuster do t'ju çojnë në rrugën tuaj për të gjetur konfigurimin më të mirë të sajë me porosi për madhësinë, stilin e kalërimit dhe terrenin tuaj.

Gjetja e sediljes së duhur të motorit me dëborë

Shumë kalorës me borë të thellë kanë një stil kalërimi më aktiv dhe aftësia për të lëvizur lirshëm nga njëra anë në tjetrën në sajë është e rëndësishme për ruajtjen e kontrollit në terrene të pjerrëta. Për këtë arsye, një ndenjëse më e vogël me profil të ulët mund t'ju ndihmojë ta bëni ditën tuaj në mal pak më të këndshme - veçanërisht nëse jeni një kalorës më i shkurtër. Në mënyrë të ngjashme, nëse jeni më i gjatë ose thjesht ju pëlqen pak më shumë jastëk për të ecur në gjurmët drejt vrimave tuaja të preferuara të mjaltit, mund ta gjeni ndenjësen më se e mjaftueshme.

Pozicioni dhe lartësia e ngritësit të timonit

Pozicioni dhe lartësia e duhur e ngritësit të timonit të motorit të dëborës është një nga aspektet më të anashkaluara të konfigurimit të makinës me dëborë të thellë. Ngritësit e timonit vijnë në lartësi të ndryshme. Ato vijnë gjithashtu në opsione ngritëse të rregullueshme për t'iu përshtatur kalorësve të ndryshëm ose për t'iu përshtatur nevojave në ndryshim. Gjithmonë sigurohuni që ngritësi juaj të jetë në përputhje me shtyllën drejtuese të sajë. Kjo ju jep më pak reagime nga skitë përmes timonit dhe ju jep një pikë më të mirë levave.

 

Lartësia e duhur e timonit të makinës me dëborë duhet të vendoset në mënyrë që qendra e rrafshit të timonit të jetë në përputhje me vendin ku do të ishte shtrëngimi i rripit kur jeni në pozicionin tuaj tipik të kalërimit në këmbë.

 

Mund ta personalizoni ndjesinë e timonit edhe më shumë sipas preferencës tuaj me kapje të ndryshme të timonit. Njerëzit me duar më të vogla mund të zbulojnë se një kapje me diametër pak më të vogël bën një botë të ndryshim kur bëhet fjalë për komoditetin e kalërimit.

Pozicioni i duhur i levës së mbytjes dhe frenimit

Levat e mbytjes dhe frenave të motorit të dëborës janë në fund të fundit ato që e bëjnë sajën tuaj të shkojë dhe të ndalojë. Është e rëndësishme t'i vendosni ato në një vend që është i rehatshëm dhe ju jep kontrollin më të madh. Mos kini frikë t'i rregulloni ato për komoditetin dhe stilin tuaj. Është një çështje e preferencës personale, por shumica e shoferëve e vendosin levën e mbytjes paralel me timonin. Vendosja e tij rreth një inç nga buza e brendshme e dorezës ju jep kontroll të plotë dhe gamën e lëvizjes me mbyt.

 

Në anën e frenave, shumica e shoferëve të makinave me borë do të rregullojnë levën e tyre të frenimit paralel me timonin dhe kështu gishti i tyre tregues ulet drejt mesit ose pak drejt fundit të levës. Ky pozicion maksimizon kontrollin dhe ju jep fuqinë më të madhe kur shtrydhni.

Kontroll dhe komoditet shtesë

Dorezat nuk janë i vetmi vend ku ju kontaktoni sajë. Kalorësit e borës së thellë priren të jenë mjaft aktivë dhe të lëvizin mjaft në sajë të tyre. Ku këmbët dhe këmbët tuaja prekin sajë është po aq e rëndësishme.

 

Shtimi i mbërthimit në tunel për ta bërë më të lehtë mbajtjen e sajë me këmbët tuaja në situata agresive të kalërimit me pllaka kapëse tuneli. Ju gjithashtu mund të shtoni shpejt rehati dhe mbrojtje shtesë për gjunjët tuaj me një sërë opsionesh të jastëkëve të gjurit.

Zgjidhje për ruajtjen e motorëve të dëborës

Pavarësisht nëse planifikoni të bëni ekspedita gjatë natës në vendlindje, thjesht dëshironi të mbani me vete disa gjëra thelbësore dhe ushqime, ose ndonjë gjë tjetër në mes, gjetja e zgjidhjes së duhur të ruajtjes për t'iu përshtatur nevojave tuaja është thelbësore.

 

Aksesorët ekskluzivë të ruajtjes LinQ të BRP ju japin fleksibilitetin dhe lehtësinë e përdorimit maksimal për ruajtjen e makinave me borë. Me një shumëllojshmëri të gjerë çantash dhe kutish mallrash LinQ për t'u përzier dhe përputhur për aventurat tuaja, është e lehtë të gjesh përshtatjen e përsosur. Çanta LinQ Deep Snow Pro është e preferuara në mesin e kalorësve tanë me borë të thellë për shkathtësinë, rezistencën ndaj ujit dhe aftësinë për të mbajtur një lopatë rezervë.

 

Ndjekja e këtyre këshillave për makinat me dëborë malore është një mënyrë e shkëlqyer për të nisur aventurat tuaja dimërore në këmbën e djathtë. Kjo ndjenjë Ski-Doo ndihet gjithmonë shumë më mirë kur e dini se po kaloni çdo sekondë të udhëtimit në komoditet dhe kontroll të plotë. Shihemi në dëborë!

PËRGJIGJJET E TË GJITHA PYETJEVE TUAJA

NUK MUND TË GJENI ATË QË PO KËRKONI?

NËSE NUK MUND TË GJENI ATË QË PO KËRKONI, KONTAKTONI ME DILLERIN TUAJ LOKAL OSE NA KONTAKTONI KETU!