CILI ËSHTË ÇELËSI I TË MËSUARIT?

Në vend të një çelësi fizik metalik, makinat e dëborës Ski-doo janë ndërtuar me një çelës elektronik ekskluziv dixhital të quajtur kordoni i Sistemit të Sigurimit të koduar dixhital (DESS). Makina e dëborës nuk mund të zhvendoset pa këtë çelës dixhital të futur në tastierë. Kordoni DESS gjithashtu vepron si një kordon lidhës që ngjitet në xhaketën tuaj, kështu që nëse çelësi shkëputet nga automjeti, ndezja pritet dhe motori ndalon. Në këtë rast, nëse do të rrëzoheshit nga makina dëbore, motori do të ndalonte menjëherë!

 

Makinat e dëborës të modeleve 4-stroke Ski-Doo mund të kontrollohen me çelësin tuaj të programueshëm DESS për të vepruar si një kufizues elektronik i fuqisë dhe shpejtësisë së automjetit ose mund të blini një çelës me ngjyrë të gjelbër që e identifikon lehtësisht si një çelës mësimi dhe të mbani çelësin tuaj standard duke funksionuar normalisht. Kjo pajisje (e dallueshme lehtësisht nga ngjyra e saj jeshile) kur programohet siç duhet, vepron si "çelës" për të ndezur makinën, por gjithashtu kufizon shpejtësinë e lëvizjes së sajë dhe sasinë e energjisë në dispozicion. Kjo veçori është veçanërisht e dobishme kur kalorës fillestarë ose me më pak përvojë përdorin makinën, pasi atyre u lejohet të kenë qasje vetëm në një nivel të paracaktuar të fuqisë dhe shpejtësisë që mund të përshtatet mirë me aftësitë dhe përvojën e tyre. Kjo bën që një makinë e vetme të veprojë si makina të ndryshme, në varësi të cilit çelës DESS është instaluar dhe si është programuar çelësi. Kjo veçori disponohet VETËM në makinat me borë 4-stroke Ski-Doo!

PËRGJIGJJET E TË GJITHA PYETJEVE TUAJA

 • CILI ËSHTË ÇELËSI I TË MËSUARIT?

  CILI ËSHTË ÇELËSI I TË MËSUARIT?  Lexo artikullin
 • ÇFARË LLOJI GAZI DUHET TË VENDOJ NË SKI-DOO IM?

  ÇFARË LLOJI GAZI DUHET TË VENDOJ NË SKI-DOO IM?  Lexo artikullin
 • KU MUND TË GJEJ UDHËZUESIN E OPERATORIT?

  KU MUND TË GJEJ UDHËZUESIN E OPERATORIT?  Lexo artikullin
 • SI TË PËRGATITNI MOBILET TUAJ DORË TË THËL PËR SEZONIN DIMOR?

  SI TË PËRGATITNI MOBILET TUAJ DORË TË THËL PËR SEZONIN DIMOR?  Lexo artikullin
 • SI TË PËRGATITNI MOBILET TUAJ TRAIL PËR SEZONIN DIMOR?

  SI TË PËRGATITNI MOBILET TUAJ TRAIL PËR SEZONIN DIMOR?  Lexo artikullin
 • SI TË BËNI MIRËMBAJTJE NË SEZON PËR VETË TUAJ TË THELLA DORËS?

  SI TË BËNI MIRËMBAJTJE NË SEZON PËR VETË TUAJ TË THELLA DORËS?  Lexo artikullin
 • KËSHILLA PËR KONFIGURIMIN E SAJË TË THELLË SKI-DOO

  KËSHILLA PËR KONFIGURIMIN E SAJË TË THELLË SKI-DOO  Lexo artikullin
 • KËSHILLA PËR KONTROLLIN E SHTESJEVE SKI-DOO

  KËSHILLA PËR KONTROLLIN E SHTESJEVE SKI-DOO  Lexo artikullin
 • SI TË BËNI MIRËMBAJTJE NË SEZON PËR VAJTË TUAJ TRAIL?

  SI TË BËNI MIRËMBAJTJE NË SEZON PËR VAJTË TUAJ TRAIL?  Lexo artikullin

NUK MUND TË GJENI ATË QË PO KËRKONI?

NËSE NUK MUND TË GJENI ATË QË PO KËRKONI, KONTAKTONI ME DILLERIN TUAJ LOKAL OSE NA KONTAKTONI KETU!