Çfarë duhet të vesh kur të dal me motorr bore?

SI TË QËNDRONI TË NGROHTË NË KUSHTE TË VËSHTIRA TË MOTIT

Njihuni me kushtet

Kalorësit duhet të kontrollojnë gjithmonë parashikimin e motit dhe të rregullojnë veshjet dhe rrugën e tyre për kënaqësinë më të madhe. Ditët me erë dhe më të ftohta janë më të mirat për shtigje dredha-dredha sepse stili i kalërimit është më aktiv. Shtigjet e lëmuara janë më të ftohta se shtigjet e vrazhda dhe me gunga. Pra, mësoni se si të qëndroni gjithmonë të rehatshëm dhe të ngrohtë.

 

Shtresojeni atë

Kalorësit me përvojë e dinë se çfarë duhet të veshin kur shkojnë me motor dëbore: shtresa. Teknika e shtresimit fillon me një shtresë të hollë bazë të veshur kundër lëkurës për të larguar djersën. Pastaj një shtresë më e trashë dhe izoluese krijon një xhep ajri që ju mban ngrohtë. Së fundi, një guaskë e jashtme bllokon erën dhe siguron izolim të shtuar.

 

Kjo teknikë me tre shtresa është vërtetuar se jo vetëm që ju mban të thatë dhe të rehatshëm, por gjithashtu ju lejon fleksibilitetin për të rregulluar komoditetin tuaj përmes një game të gjerë kushtesh të kalërimit. Është e vetmja mënyrë për t'u veshur ngrohtë për motor dëbore.

 

 

MERRNI PAJISJEN E DUHUR

Base layers

Këto janë pjesët e sipërme dhe të poshtme të bëra përgjithësisht nga një poliestër i hollë, që largon lagështinë ose lesh merino. Meqenëse këto materiale janë shumë të ajrosura dhe të lehta, ato e mbajnë të gjithë trupin tuaj të pjekur duke lejuar gamën e plotë të lëvizjes. Fundet e shtresës bazë janë gjithashtu ato që duhet të vishni nën pantallonat e motorëve të dëborës.


SHtresat

Shtresat e mesme izoluese janë përgjithësisht leshi me qeth ose leshi merino më i trashë. Duke qenë më të dendura dhe pak më të lirshme se shtresa bazë, ato bllokojnë ngrohtësinë, por gjithsesi e lënë lëkurën tuaj të marrë frymë.

Shtresa e jashtme

Shtresa e jashtme janë xhaketa, pantallona ose kostume një-copëshe të bëra zakonisht nga një tekstil teknik me një membranë kundër erës. Ato mund të shfaqin gjithashtu detaje miqësore me borën, si qepje të mbyllura dhe zinxhirë rezistent ndaj ujit.


Helmeta

Helmetat jo vetëm që ju ndihmojnë të mbani kokën të ngrohtë, ato janë mënyra më e sigurt për të hipur. Ski-Doo ka një gamë të mbrojtjes së kokës, të krijuar posaçërisht për lëvizje me borë.


Çizme

Aventura përfundon kur këmbët tuaja ftohen dhe lagen, ndaj mbajini ato të ngrohta dhe të thata!TË GJITHA PYETJET TUAJA, PËRGJIGJE

All your questions, answered

View all questions
 • 5 AKSESORËT QË DUHET TË KENI PER MOTORIN E DEBORES

  5 AKSESORËT QË DUHET TË KENI PER MOTORIN E DEBORES  Lexo artikullin
 • 5 AKSESORËT QE DUHET TË KENI PËR MJETIN E DEBORES

  5 AKSESORËT QE DUHET TË KENI PËR MJETIN E DEBORES  Lexo artikullin
 • ÇFARË DUHET TË MARRË GJITHMONË ME VETE KUR DAL PËR NGASJE?

  ÇFARË DUHET TË MARRË GJITHMONË ME VETE KUR DAL PËR NGASJE?  Lexo artikullin
 • ÇFARË DUHET TË MARRË GJITHMONË ME VETE KUR DAL PËR NGASJE?

  ÇFARË DUHET TË MARRË GJITHMONË ME VETE KUR DAL PËR NGASJE?  Lexo artikullin
 • Çfarë veshni kur dilni me motorr bore?

  Çfarë veshni kur dilni me motorr bore?  Lexo artikullin
 • Çfarë duhet të vesh kur të dal me motorr bore?

  Çfarë duhet të vesh kur të dal me motorr bore?  Lexo artikullin

NUK MUND TË GJENI ATË TË KËRKONI?

NËSE NUK MUND TË GJENI ATË TË KËRKONI, KONTAKTONI ME TREGTARIN TUAJ LOKALE OSE NA KONTRONI KETU!