Si ta rinoj dikë me PWC-në e Detit-Doo?

Sportet e tërheqjes janë një mënyrë e mrekullueshme për të ngritur nivelin e jetës Sea-Doo. Qoftë ski në ujë, tubacion, wakeboarding, është e vështirë të mposhtn adrenalinën e asaj dite perfekte me Sea-Doo tuaj, duke tërhequr miqtë pas vetes. Këto këshilla do t'ju ndihmojnë të përfitoni sa më shumë nga ato sesione epike.

Siguria e tërheqjes

Nuk është për t'u habitur që siguria duhet të jetë prioriteti numër një kur përdorni Sea-Doo tuaj për të tërhequr njerëz pas anijes suaj. Kur bëhet siç duhet, pothuajse kushdo mund të shijojë një udhëtim argëtues rreth ujit në prag.

Hapi juaj i parë është të kuptoni rregullat dhe rregulloret e trupit të ujit ku do të jeni. Zona të ndryshme kanë rregullat e tyre specifike. Për shembull, disa zona kërkojnë që mjetet ujore tërheqëse të pajisen me një pasqyrë. Të tjerët kërkojnë një vëzhgues ose vëzhgues në bord. Gjithmonë rekomandohet të keni një vëzhgues përballë pjesës së pasme të mjetit lundrues për të garantuar sigurinë e personit që tërhiqet. Vetëm sigurohuni që të kontrolloni dy herë rregullat përpara se të nisni Sea-Doo tuaj.

KËSHILLË PRO: Nëse nuk keni tërhequr kurrë më parë me një Sea-Doo, provoni së pari të kaloni disa orë si vëzhgues, në mënyrë që të merrni ndjenjën se si funksionon anija ujore gjatë tërheqjes së një personi.

Një PFD e montuar siç duhet është thelbësore kur bëhet fjalë për kërkesat e sigurisë së tërheqjes për të gjithë pjesëmarrësit. Një tip I, II ose III i miratuar nga Rojet Bregdetare të SHBA është i detyrueshëm për shoferin, vëzhguesin (ose vëzhguesin) dhe personin që tërheq.

Kapaciteti i anijeve ujore është një tjetër faktor i rëndësishëm tërheqës i Sea-Doo. Në bordin e mjetit lundrues duhet të ketë vende të mjaftueshme për tre persona - shofer, vëzhgues dhe personin që tërhiqet. Kjo do të thotë se vetëm një person duhet të tërhiqet pas Sea-Doo tuaj.

Pajisje rimorkimi Sea-Doo

Shumica e modeleve Sea-Doo do të vijnë të pajisura me një vrimë tërheqëse në pjesën e pasme të sediljes ose një shtyllë skish të ngjitur në kuvertën e pasme. Këtu do të lidhni litarin tërheqës në Sea-Doo tuaj. Është e rëndësishme të theksohet se vrima e tërheqjes duhet të përdoret për tuba. Shtylla e skive është menduar vetëm për skiatorë. Asnjëherë mos përdorni shtyllën e skive për të tërhequr një tub.

KËSHILLË : Asnjëherë mos mbani aksesorë ngarkesash në kuvertën e pasme kur praktikoni sporte tërheqëse pasi ato mund të ndërhyjnë me litarin e tërheqjes.

Modele të zgjedhura Sea-Doo janë të pajisura me një modalitet Ski për të ofruar pesë profile të paracaktuara të nxitimit të quajtur, "Ramps", që ju japin nisjen perfekte për preferencat tuaja të dëshiruara të tërheqjes. Ramp 1 është vendosja më e ngadaltë me përshpejtim të butë - e shkëlqyeshme për fillestarët ose kalorësit e rinj. Çdo rampë rrit nxitimin dhe shpejtësinë maksimale, me Ramp 5 që është cilësimi më i shpejtë dhe më i shpejtë i tërheqjes për ngasës më me përvojë. Kjo veçori unike i lejon shoferit të japë përshpejtimin dhe shpejtësinë e saktë për aktivitetin e caktuar, duke ruajtur fokusin e tij në drejtimin dhe jo në modulimin e levës së mbytjes.

Pavarësisht se në cilin sport ujor po merrni pjesë, do të dëshironi të siguroheni që pajisjet tuaja të jenë në gjendje të mirë. Kjo përfshin ski, dërrasa, tuba dhe litarë. Kontrolloni litarin për ndonjë dëmtim ose fërkim përpara se të niseni në ujë.

Gjatësia e duhur e litarit tërheqës është gjithashtu e rëndësishme për aktivitetin tuaj të caktuar dhe nivelin e përvojës. Për tub, litari duhet të jetë së paku 50 këmbë i gjatë. Litarët wakeboard zakonisht variojnë nga 45-70 këmbë, dhe litarët e skive në ujë zakonisht variojnë midis 60-70 këmbë. Në të dyja rastet, gjatësitë më të shkurtra të litarëve zakonisht funksionojnë më mirë për skiatorët dhe konviktet me më pak përvojë.

Është përgjegjësi e shoferit dhe e vëzhguesit që të jenë të vetëdijshëm për vendndodhjen e litarit. Gjithmonë sigurohuni që litari tërheqës të jetë i pastër nga pengesat dhe të mos jetë i mbështjellë rreth këmbëve ose duarve të askujt. Mbajeni litarin tërheqës larg hyrjes së pompës së avionit, pasi mund të ngatërrohet dhe të shkaktojë dëmtim të mjetit lundrues.

Shpejtësia e duhur e tërheqjes së Sea-Doo

Ashtu si gjatësia e litarit tuaj tërheqës, shpejtësia e duhur e tërheqjes varet nga aktiviteti dhe niveli i përvojës së personit që tërhiqet. Asnjëherë nuk duhet të tërhiqni me shpejtësi që tejkalojnë nivelin e rehatisë së personit në prag. Një pikënisje e mirë për fillestarët është rreth 15-20 mph. Ndërsa fitoni përvojë, mund të rrisni shpejtësinë e tërheqjes në drejtimin e personit që po tërheqni.

Komunikimi është kyç edhe kur bëhet fjalë për tërheqjen e Sea-Doo. Është e vështirë të dëgjosh zhurmën e valëve dhe të motorit, kështu që të kuptosh sinjalet e duarve të përdorura zakonisht është mënyra më e mirë për të komunikuar në ujë. Praktikimi i sinjaleve në grafikun e mëposhtëm është një mënyrë e shkëlqyer për të filluar:

Tani që keni njohuritë e nevojshme për të tërhequr në mënyrë të sigurtë ujin, është koha të dilni atje dhe të shijoni jetën e Sea-Doo në prag me ekuipazhin tuaj!

TE GJITHA PYETJET TUAJA, KANë PERGJIGJE !

NUK MUND TË GJENI ÇFARË KËRKONI?

NËSE NUK MUND TË GJENI TË GJITHË ATË QË PO KËRKONI, KONTAKTONI ME dillerin TUAJ LOKALE OSE NA KONTaktONI KëTU!