Si mund të kthehesh në Një Det-Doo pasi të biesh?

Si është rasti kur filloni të mësoni ndonjë sport të ri, shanset janë të shumta që do të bini nga Sea-Doo i juaj gjatë fazave të hershme të mësuarit. Është e gjitha pjesë e kurbës së të mësuarit…dhe argëtimit. Ngasësit mund të dëshirojnë gjithashtu të ndalojnë anijen dhe të futen në ujë vetëm për të bërë një zhytje freskuese ose për të notuar. 

1.Së pari, gjithmonë sigurohuni që motori i mjetit tuaj të jetë ndalur përpara se të afroheni. Nëse do të ishit shoferi, një rënie duhet të kishte shkëputur kordonin e sigurisë, duke ndaluar motorin. Nëse keni qenë pasagjer dhe shoferi është ende në bord, sigurohuni që të ndalojë motorin dhe të shkëpusë kordonin e sigurisë. Asnjëherë mos iu afroni anijes nëse është në punë… marrja e pompës së avionit, si dhe shtytja nga hunda e pompës mund të shkaktojnë lëndime serioze.

2.Pasi të jeni të sigurt se motori nuk funksionon, kthehuni me not në skajin e anijes. Atje, shumë modele përfshijnë një hap të hipjes me rrokullisje poshtë që do të rrotullohet poshtë në ujë. Me njërën dorë, kapni dorezën e pasme të kapjes, e vendosur në fundin e pasmë të shalës, dhe më pas tërhiqeni lart derisa të mund të ngjiteni në shkallën e hipjes. Përdoreni atë hap dhe mbajtësen e dorës për të tërhequr veten lart derisa të arrini gjurin tuaj të kundërt në platformën e notit.

3. Më pas mund të ngjiteni përsëri në anije dhe në një pozicion ulur në shalë. Nëse zanati juaj nuk përfshin një hap të hipjes, procesi është pothuajse i njëjtë, përveçse do t'ju duhet të muskuloheni më shumë në bord me pjesën e sipërme të trupit tuaj derisa të mund të gjunjëzoni në platformën e notit.

Këshillë? Praktikoni rimbushjen e zanatit tuaj nga uji përpara se të dilni në ato pak udhëtime të para për t'u njohur me procesin. Në këtë mënyrë nuk do të keni asnjë surprizë kur një rënie apo not ndodh më larg nga bregu.

Nëse zanati juaj nuk ka një hap të hipjes, merrni parasysh ta shtoni një të tillë. Janë të disponueshme disa stile, duke përfshirë hapin e gjerë të përdorur në shumicën e mjeteve me madhësi të plotë dhe versionin më kompakt të rezervuar zakonisht për SPARK.

TE GJITHA PYETJET TUAJA, KANë PERGJIGJE !

NUK MUND TË GJENI ÇFARË KËRKONI?

NËSE NUK MUND TË GJENI TË GJITHË ATË QË PO KËRKONI, KONTAKTONI ME dillerin TUAJ LOKALE OSE NA KONTaktONI KëTU!