4 MËNYRA PËR TË KËZUAR ASHTU MË SHUMË

Shtigjet e makinave me borë në të gjithë Amerikën e Veriut janë të mbushura me peizazhe të jashtëzakonshme, vende të shkëlqyera për të ndaluar dhe për t'u njohur me një sërë kulturash lokale dhe fytyra miqësore e të reja gjatë gjithë rrugës. Për sa na përket neve, është mënyra më e mirë për t'i shpëtuar rutinës së zakonshme, të përditshme dhe për të eksploruar aventura të reja gjatë dimrit.

Nëse jeni si ne, do t'ju pëlqejnë këto katër këshilla që mund ta bëjnë kohën tonë në shtigje edhe më të mirë çdo sezon.


Bashkohuni me një Klub Snowmobile
E vetmja gjë më e mirë se udhëtimi janë njerëzit me të cilët e kaloni atë. Ndonëse ky sezon nuk ka qenë më i lehtë për ne për t'u mbledhur së bashku, bashkimi me një klub me motor dëbore lokale në zonën (at) ku udhëtoni shpesh, ka disa përfitime të mëdha.

Së pari, ekziston shoqëria e punës dhe kalërimit së bashku. Nëse jeni i ri në sportin e lëvizjes me borë, me siguri do të bëni miq të përjetshëm me të tjerët që ndajnë të njëjtin pasion për udhëtimin si ju. Nga takimet mujore, udhëtimet e klubit në veri, ditët e punës në shtigje, mbledhjet e fondeve, daljet verore dhe më shumë, nuk ka mungesë argëtimi dhe miqësie kur bashkoheni në klubin tuaj lokal.


Qëndroni kursin
Shumëllojshmëria e terrenit në sistemin e shtigjeve të makinave me dëborë të Amerikës së Veriut është mahnitëse. Ai përshkon një kombinim të tokave publike dhe private. Secila prej tyre mund të hiqet në çdo moment, dhe një pjesë e saj për fat të keq ndodh çdo sezon për një sërë arsyesh.

Ajo që nuk publikohet mjaftueshëm është ndikimi pozitiv që mund të kemi kur i gjithë komuniteti i makinave me borë bën një përpjekje të ndërgjegjshme për të qëndruar në shtigjet e shënuara dhe për të ndjekur rregullat e shtegut. Duke përforcuar përpjekjet që bëjmë për të inkurajuar të tjerët të ngasin brenda shtigjeve të shënuara, ne i tregojmë komunitetit më të madh se jemi një partner i çmuar në ruajtjen e sistemit tonë të shtigjeve. Dhe një sistem gjurmësh i drejtuar mirë dhe i respektuar mund të jetë një shtytës ekonomik i ekonomive lokale të dimrit.

E thënë thjesht: Qëndroni në shteg dhe shijoni udhëtimin.


Merrni një shok me motor dëbore
Sa më shumë aq më mirë! Si një motor dëbore, ju jeni pjesë e një grupi të zgjedhur që mund të përjetojë dimrin në një mënyrë që disa të tjerë e përjetojnë. Tregojuni atyre se çfarë u mungon dhe me siguri do të fitoni partnerë të kalërimit për vitet në vijim. Kthehuni në udhëtimin tuaj të parë dhe do ta mbani mend shpejt – nuk duhet më shumë se një shëtitje e shpejtë disa milje nga shtegu i sapo rregulluar përpara se të jeni të lidhur! Pra, vazhdo, bëji ditën dikujt!Blini një Pass Trail
Kjo mund të duket si e qartë, por le t'i hedhim një vështrim të shpejtë përfitimeve të blerjes së një leje shtegu me motor dëbore:

1. Ju mund të hipni nëpër shtigje.

2. Mund të ecësh në shtigje më të mira. Blerja e një leje shtegu siguron fonde që luajnë një rol të rëndësishëm në rregullimin dhe mirëmbajtjen e shtigjeve. Pastrimi i pemëve pas një stuhie ose pastrimi pas një fatkeqësie natyrore, ndërtimi dhe mirëmbajtja e urave, krijimi dhe mirëmbajtja e parkingjeve në shtegun, strehimoret, etj. Është e gjitha pjesë e pamjes së madhe.

3. Ju po ndihmoni në ruajtjen e sportit. Një pjesë e fondeve të gjeneruara nga shitja e lejeve të shtigjeve shkojnë për organizatat që mbrojnë interesat tona për të shijuar dimrin nëpërmjet sajë në qeveritë tona shtetërore, provinciale dhe kombëtare. Numrat e regjistrimit na japin një zë në komunitetin politik.

Pavarësisht se ku jetoni ose ku hipni, ka mundësi që ju të merrni pjesë në lëvizje me borë përtej udhëtimit. Merre nga ne, do të jesh i lumtur që e bëre. Do të shihemi në shteg.

JU MUND TË Pëlqejnë

 • SI TË PËRGATITET PËR UDHËZIMIN TUAJ

  SI TË PËRGATITET PËR UDHËZIMIN TUAJ  Lexo artikullin
 • VENDET E PREFERUARA TË SHËRBIMIT ME MOBILE DORË

  VENDET E PREFERUARA TË SHËRBIMIT ME MOBILE DORË  Lexo artikullin
 • KËSHILLA PËR INSTALIM TË MËSHTATJES SË MOBILEVE DORE NGA mbështjellësit SCS

  KËSHILLA PËR INSTALIM TË MËSHTATJES SË MOBILEVE DORE NGA mbështjellësit SCS  Lexo artikullin
 • GJETJA E VRAPTUESVE TË DUHUR SKI

  GJETJA E VRAPTUESVE TË DUHUR SKI  Lexo artikullin