BRP GO! PAMJE E PËRGJITHSHME

BRP SHKO! është dyqani juaj me një ndalesë për planifikimin e daljen tuaj me moton bore, vetëm ose me miqtë. Si një app navigacion turn-by-turn me një mori shtigjesh, pika interesi dhe qendra shërbimi, ju do të jeni në kontroll. BRP SHKO! App gjithashtu përfshin teknologjinë BRP Connect për të përdorur disa nga aplikacionet tuaja të preferuara direkt në grumbullin tuaj Ski-Doo.

BRP SHKO! mbështet pajisjet me sistemet e operimit Apple iOS 12+ ose Android 8.0 (Pie)+

Gjuhët e mëposhtme janë mbështetur nga BRP GO!: Anglisht, Frëngjisht, Spanjisht, Portugalisht, Suedisht, Finlandisht, Norvegjisht, Gjermanisht, Rusisht, Italisht, Japonisht dhe Kinezisht.

 

BRP GO!' gjuha ndjek automatikisht gjuhën e prezgjedhur të smartphone. Nuk është e mundur të ndryshohet gjuha e aplikacionit manualisht brenda BRP GO! app, vetëm nga menuja gjuhësore e sistemit operativ të smartphone-it.

BRP SHKO! ofrohet për tre kënde lojrash: Borë, Ujë dhe On-Road. Këtu janë veçoritë kyçe për sheshin e lojërave Snow:


Veçoritë e navigimit

- Hyni në mijëra shtigje motoçikete në të gjithë Amerikën e Veriut

- Planifiko itineraret e tua.

- Kalëro me navigacion rrotull rrotull

- Kërko pikat zyrtare të interesit

- Udhëtim i lirë me veçorinë e eksplorimit të zonës

- Gjeni dhe udhëtoni në mijëra pika zyrtare të interesit

- Krijo pika interesi të personalizuar

- Kurseni dhe ribëni xhirot e kaluara.

- Shkarko itineraret e tua për navigimin jashtë linje GPS

- Monitoro statistikat e udhëtimit.

- Kurseni dhe ndani shëtitjet me miqtë

- Lokalizoni miqtë në kohë reale në hartë (beta)

Veçoritë e BRP Connect

- Përdor një pjesë të BRP GO! Veçoritë e navigimit direkt në matësin tuaj Ski-Doo

- Hyni në aplikacionet me cilësi të tretë direkt në matësin tuaj Ski-Doo

BRP SHKO! është në dispozicion falas si në Google Play ashtu edhe në Apple App Store. Disa aplikacione të palëve të treta (të përputhshme me BRP Connect) mund të kërkojnë një abonim ose blerje.

Po. BRP SHKO! është një aplikacion mobil me shumë karakteristika navigimi dhe sociale ndërsa BRP Connect është një teknologji që bën të mundur që disa nga aplikacionet e smartphone-t tuaj të hyjnë direkt në grumbullin e automjeteve. BRP Connect ekran pasqyrë teknologji është përfshirë brenda BRP GO! app.

Vetëm ekrani i ri i madh panoramik 7.8" i gjerë me ngjyra LCD mbështet pasqyrën e aplikacionit nëpërmjet teknologjisë BRP Connect siç gjendet në modelet e zgjedhura Ski-Doo. Ju do të jetë në gjendje për të kontrolluar disa funksione nëpërmjet switch rotary integruar. Telefoni juaj dhe kablloJA USB janë të nevojshme për këtë organizim.

Shih seksionin në BRP Lidhu në këtë faqe FAQ për më shumë info mbi automjetet e pajtueshme, setup dhe më shumë.

Për të mos u shqetësuar, ne po bëjmë gjithashtu një aksesor të ri në dispozicion – Extension Glovebox me Xhep të Ngrohur të Telefonit Mobil; në mënyrë që ju ende mund të përdorni aplikacionin dhe të gjitha funksionalitetet e tij në modelin tuaj Ski-Doo në një mënyrë të sigurt ndërsa kalëroni.

Po, ata mund të ngrenë telefonin e tyre në makinën e tyre për të përdorur aplikacionin dhe të gjitha veçoritë e tij.

Nuk është e nevojshme të krijohet një llogari për të përdorur BRP GO! app. Megjithatë, disa veçori të aplikacionit (të tilla si kursimi i një xhiroje dhe shtimi i miqve) kërkojnë që ju të jeni të lidhur me një llogari për ta për të punuar. Prandaj, për përvojën më të mirë, ju rekomandojmë të krijoni ose të futeni në llogarinë tuaj.


Disa shfletues web (si MI dhe DuckDuckGo) nuk janë në përputhje me BRP login dhe mjet krijimin e llogarisë, e cila e bën të pamundur për të hapur faqen e hyrjes kur një telefon ka një nga këto browsers nga default. Zgjidhja është të ndryshohet shfletuesi i prezgjedhur i pajisjes për të përdorur një shfletues tjetër (për shembull: Chrome, Safari ose Firefox).

Për të ndryshuar shfletuesin e prezgjedhur në pajisjen tuaj Android:

1. Shko tek rregullimet e telefonit

2. Shko tek Apps

3. Shkoni për të menaxhuar apps

4. Trokitje në "..." (djathtas sipër)

5. Shko tek Default Apps

6. Shko tek Shfletuesi

7. Zgjidh "Chrome" (ose çdo shfletues tjetër)

 

Për të ndryshuar shfletuesin e prezgjedhur në pajisjen tuaj iOS:

1. Shko tek rregullimet e telefonit

2. Rrotullohu poshtë derisa të gjesh app-në e shfletuesit

3. Trokitni në app

4. Të tap "Default Browser App"

5. Zgjidh një shfletues interneti për ta vendosur si të prezgjedhur.

BRP SHKO! po ofron tani përmbajtje të personalizuar për tre kënde lojrash: Borë, Ujë dhe On-Road. Ne jemi vazhdimisht duke shtuar karakteristika të reja dhe jemi duke kërkuar për të zgjeruar mbulimin e këtij aplikacioni në sa më shumë linja të produkteve të jetë e mundur.

Po, BRP SHKO! mbështet modalitetin e peizazhit në të gjitha ekranet e çelësit të aplikacionit. Pra, aplikacioni është shumë i përshtatshëm për t'u përdorur me aksesorin e Mbajtësit të Celularit Glovebox në motoçikletën tuaj Lynx nëse nuk keni ekran 7.8" të gjerë me ngjyra LCD.

Versioni i BRP GO! App i instaluar në pajisjen tuaj mund të gjendet lehtësisht brenda menusë My Account (butoni i sipërm djathtas nga ekrani i shtëpisë). Versioni i app është i vendosur në fund (p.sh. v2.0.0 (1671000)).

NAVIGACION - PAMJE E PËRGJITHSHME

Aktualisht Amerika e Veriut, por kemi një plan udhëzues që merr në konsideratë tregjet tona kryesore dhe shpresat e klientëve. Këto shtete dhe provinca janë aktualisht në dispozicion në BRP GO!:

- Kanada: QC, NB, SK, MB, NS

- SHBA: MN, MA, MI, NY, NH, WI, PA, VT, ND, ID, WA, CO, MT, UT, WY

Për të parë shtigjet e Ontarios për motoçiklat e dëborës në hartë, patjetër që duhet të kesh të paktën versionin 2.1.0 të BRP GO! app.

Versioni juaj aktual i app mund të gjendet lehtësisht në fund të menusë Settings (butoni i sipërm djathtas nga ekrani i shtëpisë). Nëse keni një version më herët se 2.1.0, shkoni në App Store ose Google Play dhe përditësoni BRP GO! app.

BRP është duke bashkëpunuar me shumë shoqata snowmobile dhe pjesëmarrjen e tyre në BRP GO! është plotësisht në diskrecionin e tyre. Ndihuni të lirë të lidhni me Klubin tuaj lokal të motove të borës ose shoqatën Provinciale/Shtetërore për t'i ftuar të marrin pjesë në këtë program.


BRP po punon vazhdimisht për të shtuar më shumë rajone. Nëse dëshironi që rajoni juaj të përfshihet në BRP GO!, mund të lidhni me shoqatën tuaj lokale të motove të borës për të shprehur interesin tuaj.

Nëse shkarkon app në një rajon për të cilin BRP nuk është ende duke mbuluar gjurmët:


Ju do të jeni në gjendje të:

- Shiko pozicionin tënd GPS në hartë.

- Shih informacionin topografik në hartë

- Krijo një llogari

- Ftoji miqtë.

- Përdor GO! modaliteti pa gjurmë


- Krijo POI-të e personalizuar

Ju nuk do të jetë në gjendje të:

- Krijo itinerare (një ose me miqtë)

- Përdor navigacionin turn-by-turn (një ose me miqtë)

- Përdor GO! mod me gjurmët (një ose me miqtë)

- Shiko pois pranë teje.

- Përdor modën jashtë linje


Ngjyrat në shtigjet me motoçikël përfaqësojnë gjendjen e shtegut. Ja se ç'do të thotë çdo ngjyrë:

 

- E gjelbërta: Shtegu është në dispozicion (i hapur).

- E verdhë me pikë: Shtegu ka disponueshmëri të kufizuar (të hapur, por jo optimale). Motoslinët e dëborës e kuptojnë se duhet të tregojnë kujdes ekstrem dhe të pakësojnë shpejtësinë.

- E kuqe me pikë: Shtegu është i padisponueshëm (i mbyllur).

- E kaltërta: Statusi i gjurmës nuk dihet. Në varësi të kushteve të gjurmëve, shtegu mund të jetë i hapur ose i mbyllur, por ne nuk e dimë statusin zyrtar.

Statusi Trail është përcaktuar nga klubi i motoçiketës së borës ose shoqata në rajonin e interesuar. Për momentin, dukshmëria e statusit të shtegut është në dispozicion vetëm në disa rajone.

Kërkohet nga OFSC të shfaqë një mesazh ligjor në BRP GO! sa herë që një përdorues hap aplikacionin kur është në Ontario ose një përdorues krijon një rrugë që përdor një shteg të Ontarios. Mesazhi shfaqet çdo 24 orë dhe duhet pranuar për të vazhduar përdorimin e aplikacionit.

Është gjithashtu e mundur të merrni mesazhe nga OFSC kur ju nuk keni më një lidhje celulare ose wi-fi, ose kur shfaqet një emergjencë në këtë fushë. Këto mesazhe janë specifike vetëm për Ontarion.

Nuk është e mundur të çaktivizohen këto mesazhe.

Po, është e mundur të përdoret BRP GO! Harta e navigimit në modalitetin Dark, përveç modalitetit Light.

Për të ndryshuar modalitetin e paraqitjes së hartës në telefonin tuaj:

Ndrysho modalitetin e shfaqjes nga Rregullimet e telefonit tuaj (Display & Brightness).

Për të ndryshuar modalitetin e paraqitjes së hartës në grumbullin e automjetit tuaj:

Ndrysho modalitetin e shfaqjes nga grupi i automjetit: Menu > Rregullimet > Display > Mode

Pasi të keni vendosur itinerarin tuaj dhe para se të niseni jashtë, shkarkojeni atë në mënyrë që shtegu, pikat e interesit dhe çdo gjë aty afër të ruhen në pajisjen tuaj celulare. Ju ende do të merrni navigacion me pozicionin tuaj, por ju nuk do të jeni në gjendje për të gjurmuar miqtë tuaj në hartë, pasi kjo veçori është ende në beta mode dhe aktualisht kërkon lidhshmëri. Po punojmë për përmirësimin e kësaj veçorie.

NAVIGACIONI - VEÇORITË SI-TË


Nga harta

1. Lëvize hartën për të gjetur destinacionin tënd

2. Zgjidh një POI ose krijo një vend të personalizuar pin (shtyp gjatë në ekran)

3. Kliko SHKO ATJE

4. Mund të ndryshosh pikën e nisjes (pozicioni aktual i prezgjedhur) dhe të shtosh tjetër waypoint

5. Pasi të mbarojë, shtypNI DONE

6. Shtyp START për të filluar menjëherë me anë të navigacionit turn

7. ShtypNI SAVE PËR MË VONË për të ruajtur itinerarin në udhëtimin tuaj të ardhshëm

- Të lejosh të ftosh miq.


- Lejo të shkarkosh itinerarin për përdorim jashtë linjeFrom rides

1. Shtyp +

2. Shto Pikënisje dhe zgjidh nga

- Duke kërkuar një pikë interesi në bazën e të dhënave

- Vendndodhja ime

- Zgjidh në hartë për të zgjedhur një POI direkt nga ekrani MAP

3. Shto Ndal dhe zgjidh nga

- Duke kërkuar një pikë interesi në bazën e të dhënave

- Vendndodhja ime

- Zgjidh në hartë për të zgjedhur një POI direkt nga ekrani MAP

4. Përsërit hapat e mëparshëm po aq kohë sa dëshiron të mbulosh të gjitha pikat e tua.

5. Pasi të mbarojë, shtypNI DONE

6. Shtyp START për të filluar menjëherë me anë të navigacionit turn

7. ShtypNI SAVE PËR MË VONË për të ruajtur itinerarin në udhëtimin tuaj të ardhshëm

- Të lejosh të ftosh miq.

- Lejo të shkarkosh itinerarin për përdorim jashtë linje

Nga paneli i hollësishëm i POIs

1. Në ekranin MAP, ngjit në ikonën e xhamit zmadhues për të hapur kërkimin

2. Kërko për POI-në tënde dhe trokit mbi rezultatet e dëshiruara

3. Kliko SHKO ATJE

4. Mund të ndryshosh pikën e nisjes (pozicioni aktual i prezgjedhur) dhe të shtosh tjetër waypoint

5. Pasi të mbarojë, shtypNI DONE

6. Shtyp START për të filluar menjëherë me anë të navigacionit turn

7. ShtypNI SAVE PËR MË VONË për të ruajtur itinerarin në udhëtimin tuaj të ardhshëm

- Të lejosh të ftosh miq.

- Lejo të shkarkosh itinerarin për përdorim jashtë linje

- Ngarko itinerarin nga grumbulli i automjeteve nëpërmjet BRP Connect

Shko tek Rides (e njëjta ikonë si në telefon) duke përdorur joystick/keypad të automjetit

1- Zgjidh xhirot e tua të ardhshme

2- Fillimi i shtypit

Shko tek POI (ikona Pin) duke përdorur joystick/keypad

1- Zgjidh POI nga databaza (më afër teje)

2- Fillimi i shtypit

1- Aplikacioni do të detektojë automatikisht nëse keni arritur destinacionin tuaj

2- Udhëtimi do të përfundojë dhe statistikat llogariten për Trip Summary

1- Nga ana e kthesës, kliko EXIT (Shënim: në modalitetin e lidhur me automjetin, EXIT do të shfaqet kur automjeti është në ndalim)

2- Shtypi i PLOTË

3- Udhëtimi do të përfundojë dhe statistikat numërohen për Trip Summary

1- Kliko EXIT

2- Pasi të jeni gati për të rinisur itinerarin tuaj, shtypni RESUME

1- Shko në MAP

2- Lëviz në hartë në vendin e duhur

3- Shtypni gjatë në ekran ku dëshironi të shtoni POI

4- Tap SAVE NË VENDET E MIA

5- Një pop-up do të shfaqet dhe emrin POI

6- Tap SAVE PLACE

1- Shko tek tabi FRIENDS

2- Shtyp +

3- Dërgo lidhjen e gjeneruar nëpërmjet aplikacioneve tuaja të preferuara tek miku juaj

4- Nëse shoku juaj nuk ka BRP GO!, ata do të marrin një njoftim që i fton ata të shkarkojnë aplikacionin. Ftesa do të merret pasi të shkarkojnë aplikacionin.

5- Nëse ata kanë BRP GO!, ata do të marrin një njoftim

6- Mund të duhet të tërhiqesh për t'i rifreskuar për t'i parë në listën tënde

1- Ekzekuto hapat për të krijuar një itinerar dhe SAVE udhëtimin tuaj

2- Rrotullohu poshtë tek seksioni RIDERS

3- Shtyp + Shto Rider

4- Zgjidh cilët miq dëshiron të shtosh në listën e kalorësve. Duhet të jesh shok që më parë.

5- Konfirmoni

Për një zonë me rrjet qelizor në dispozicion

1- Shtype GO! në ekranin e hartës

2- Shtyp START

 

Për një zonë pa rrjet qelizor në dispozicion

1- Sigurohuni që jeni në një rrjet Wi-Fi.

2- Në tab MAP, sigurohuni që të zmadhoni jashtë për të mbuluar të gjithë zonën që dëshironi të hipni.

3- ShtypNI GO! në ekranin e hartës

4- Shtyp SAVE PËR MË VONË

5- Kliko Shkarko në krye të ekranit për të shkarkuar të gjitha të dhënat në telefonin tuaj.

6- Udhëtimi do të ruhet në listën e Upcoming Rides në tab RIDE të aplikacionit.

 

Shënim: kjo do të funksionojë vetëm në zonën me rrjetin qelizor

1- Shtype GO! në ekranin e hartës

2- Shtyp SAVE PËR MË VONË

3- Shtyp + Shto Rider

4- Zgjidh cilët miq dëshiron të shtosh në listën e kalorësve. Duhet të jesh shok që më parë.

5- Konfirmoni


Për itinerarin

1- Ndiqni hapat për të krijuar një itinerar dhe shtypni SAVE FOR LATER

2- Kliko Shkarko në krye të ekranit për të shkarkuar të gjitha të dhënat në telefonin tuaj.

3- Udhëtimi do të ruhet në listën e Upcoming Rides në tab RIDE të aplikacionit.

Për eksplorimin e zonës

1- Sigurohuni që jeni në një rrjet Wi-Fi.

2- Në tab MAP, sigurohuni që të zmadhoni jashtë për të mbuluar të gjithë zonën që dëshironi të hipni.

3- ShtypNI GO! në ekranin e hartës

4- Shtyp SAVE PËR MË VONË

5- Kliko Shkarko në krye të ekranit për të shkarkuar të gjitha të dhënat në telefonin tuaj.

6- Udhëtimi do të ruhet në listën e Upcoming Rides në tab RIDE të aplikacionit.

BRP CONNECT -PAMJE E PËRGJITHSHME

BRP Connect është një teknologji që mundëson që disa nga aplikacionet e smartphone-ve tuaj të hyjnë drejtpërdrejt në grumbullin e instrumenteve Ski-Doo. Aplikacionet janë optimizuar në disa mënyra kritike në mënyrë që të bëjnë për një përvojë më të këndshme dhe të sigurt kalërimi:

1. BRP Connect është i pajtueshëm me aplikacionet që janë relevante për ngasjen, duke reduktuar rrëmujën e panevojshme

2. Çdo app është optimizuar në një mënyrë që vetëm informacioni që ka rëndësi është shfaqur

Prandaj, kalorësit mund të marrin udhëzime, të dëgjojnë muzikën e tyre të preferuar dhe të ndajnë përvojat e tyre duke shijuar shtigjet e hapura.

Ajo është aktualisht në dispozicion si një opsion në paketat e zgjedhura Ski-Doo MXZ, Renegade, Backcountry dhe Expedition Spring-Exclusive dhe në modelet e vitit 2022 të Ski-Doo MACH Z, Renegade Enduro dhe Grand Touring Limited (me paketën Luksoze).

Së pari duhet të siguroheni që pajisja juaj smartphone të çiftohet siç duhet me automjetin nëpërmjet Bluetooth dhe të lidhet siç duhet nëpërmjet kabllos USB.

Pasi në pamjen standarde të matësit, ju mund të lidheni lehtësisht midis standardit dhe BRP Connect views duke përdorur butonin e telefonit të vendosur pranë çelësit rotor. Nga ana tjetër, mund të shtypësh pjesën qendrore të shandanit për të hyrë në menynë e matësit. BRP Connect ndodhet në krye të menusë.

Duke mbajtur poshtë butonin e qendrës do të shfaqet ekrani i shtëpisë BRP Connect ku mund të zgjidhet një tjetër app.

BRP SHKO! App dhe BRP Connect apps compatible normalisht kërkojnë qasje në të dhënat qelizore për përdorim të plotë. Megjithatë, është e mundur të hysh në BRP GO! dhe të përdorin aplikacione që ofrojnë aftësi jashtë linje.

Për shembull, me BRP GO! Navigacion ju keni qasje në informacionin e navigimit pa përdorur të dhënat qelizore pasi që app është në dispozicion offline.

Nuk është e mundur të përdoret smartphone sapo të lidhet me BRP Connect sepse kuleta automatikisht shkon në ''lock'' mode.

Nëse vendosni të përdorni smartphone-në tuaj ndërsa është i lidhur me BRP Connect, nuk do të jeni në gjendje të përdorni BRP Connect në automjetin tuaj. Në rast se ju jeni duke përdorur telefonin tuaj dhe BRP Connect lë në automjetin tuaj, të hapur BRP GO! app në telefonin tuaj dhe telefoni juaj do të kthehet në "lock" mode.

Po. Çdo smartphone që ka BRP GO! app mund të lidhet me një automjet që mbështet BRP Connect. Ju lutem vini re se telefoni gjithashtu duhet të krijojë një lidhje Bluetooth.

Aplikacioni BRP Connect është hequr nga Apple Store dhe Google Play Store që nga integrimi i teknologjisë BRP Connect në BRP GO!, por ju mund të keni ende aplikacionin BRP Connect në telefonin tuaj nëse nuk e keni fshirë kurrë atë.


Në këtë rast, BRP Connect app ende punon në automjete. Megjithatë, nuk do të jetë e mundur për ju të përdorni BRP GO! Veçoritë e navigimit nga app BRP Connect. Gjithashtu, ky app gjithashtu nuk është më i përditësuar, kështu që mund të përmbajë çështje që janë fiksuar në BRP GO! app.We strongly suggest removing the BRP Connect app and only using the BRP GO! app. BRP GO! offers the most up-to-date experience.

Për të dëgjuar muzikë ose për të folur në telefon nga ekrani i automjetit, ju duhet të lidhni me automjetin tuaj një kufje që ka aftësinë të çiftëzojë në dy pajisje Bluetooth në të njëjtën kohë (telefoni + ekrani i automjetit). Ne rekomandojmë përdorimin e një kufje Sena ose Cardo që punon mirë me ekran Lynx.

Pasi telefoni juaj të jetë çiftuar në shfaqjen e automjetit dhe kufjet tuaja të çiftohen si me telefonin, ashtu edhe me shfaqjen e automjetit, ju do të jeni në gjendje të dëgjoni muzikë dhe të kontrolloni këngët tuaja nga automjeti.

Jo. Për fat të keq, kufjet si AirPods nuk kanë aftësinë për t'u lidhur me dy pajisje Bluetooth në të njëjtën kohë, e cila është e nevojshme për dëgjimin e muzikës nga ekrani i automjetit. Ne rekomandojmë përdorimin e një kufje Sena ose Cardo që punon mirë me ekran Lynx.

BRP CONNECT - rregullimi

Hapat e mëposhtëm duhet të plotësohen vetëm gjatë konfigurimit fillestar të BRP Connect:

1. Shkarko BRP GO! app nga dyqani i app. Kur hapet për herë të parë, ju do të kaloni nëpër konfigurimin bazë dhe do të pranoni Kushtet dhe Kushtet. Zgjidh Snow playground dhe pastaj shtyp "BRP Connect" në ndërfaqen e aplikacionit.

2. Silleni smartphone-in pranë motos së dëborës Ski-Doo - automjeti duhet të jetë i ndezur dhe një lidhje me automjetin duhet të bëhet nëpërmjet Bluetooth (procedura e detajuar është në dispozicion në Udhëzuesin e Lidhjes Vehicule në BRP GO! app).

3. Sigurohuni që smartphone juaj është i hapur dhe se BRP GO! app është i hapur.

4. Lidhni smartfonin me automjetin nëpërmjet kabllos USB që furnizohej me telefonin tuaj dhe lidhësin USB që ndodhet në kutinë e dorezave të modeleve Ski-Doo.

Vini re se sapo të lidheni me BRP Connect, telefoni juaj do të jetë i kyçur dhe ju duhet të përdorni më pas kontrollet e automjetit në çelësin rotor të automjetit dhe butonat në konsolë për të hyrë në BRP Connect.

Pasi të përfundojnë këto hapa fillestarë, hapat 3 dhe 4 janë të vetmit që duhen përsëritur.

Në pjesën e dorezave të automjetit Ski-Doo.

Në makinë:

1- Filloni automjetin tuaj dhe shtypni shkurt shkopin e gëzimit për të hyrë në menunë

2- Prisni që ikona hourglass (e vendosur në pjesën e poshtme majtas të ekranit të djathtë) të zhduket nga ekrani

3- Shko poshtë dhe zgjidh "Settings" dhe shtyp djathtas

4- Zgjidh "Bluetooth" dhe shtyp djathtas

5- Zgjidh "Telefoni" dhe shtyp djathtas

6- Zgjidh "Add Phone" dhe shtyp djathtas. Bluetooth tani është i dukshëm në telefon.


Në telefon:

1- Aktivizoni funksionin bluetooth të telefonit tuaj. Referojuni udhëzuesit të përdoruesit të prodhuesit tuaj për procedurë të detajuar.

2- Zgjidh "BRP Connect"

3- Një numër konfirmimi do të shfaqet në ekranin e telefonit tuaj dhe në ekranin e matësit të automjetit. Sigurohu që këto numra të përputhen.

4- Shtypni palë në telefonin tuaj dhe zgjidhni shenjën e kontrollit të gjelbër në matësin e automjetit


5- Lejoni kontaktet dhe sinkronizimin e preferuar në telefonin tuaj

Ju lutem vini re se grumbulli mund të mbajë mend deri në 5 pajisje. Telefoni i fundit i lidhur ka përparësi ndaj të tjerëve nëse më shumë se një pajisje e çiftuar është pranë automjetit.

Teknologjia BRP Connect mbështet pajisjet e mëposhtme:

- Apple: iPhone 6 dhe lart

- Android: shumica e pajisjeve nga 2016 dhe lart (p.sh. Samsung Galaxy S7, S8, A3, A5, J3, J5, J7; Huawei P9 Lite; LG G5)

Po.

Sigurohu që pajisja juaj të mos jetë e kyçur (dmth. ju keni aplikacionet tuaja përpara jush, nuk ka nevojë për një PIN, fjalëkalim apo ndonjë procedurë tjetër zhbllokuar) dhe se BRP GO! është hapur në telefonin tuaj kur e lidhni me automjetin. Gjithashtu sigurohuni që smartphone është i lidhur me USB në pjesën e përparme të automjetit dhe se ju përdorni një kabllo USB të cilësisë së mirë, dmth. ajo që zakonisht sigurohet nga prodhuesi i telefonit tuaj. Nëse kjo nuk funksionon, vleftëso nëse pajisja juaj është në përputhje me BRP GO!. BRP SHKO! app mbështet vetëm modelet specifike të telefonave dhe nuk mbështet tabletët ose iPod-ët. Kjo do të thotë se një lidhje me telefonat jo të mbështetur, iPad ose iPod mund të funksionojë por nuk është e garantuar për të funksionuar siç duhet.

Së pari, sigurohu që volumi i sistemit audio të mos jetë i dobët dhe/ose shumë i ulët.

Së dyti, sigurohu që smarti yt të çiftohet siç duhet nëpërmjet Bluetooth-it. Ju mund të hyni në menunë Bluetooth duke hyrë në menunë "settings" (ikona e sprocket) nga pamja standarde e matësit. Pastaj zgjidhni "Bluetooth" dhe "Phone". Sistemi do të konfirmojë nëse telefoni juaj është apo jo i çiftuar me automjetin.

Ne rekomandojmë përdorimin e një telefoni origjinal, kabllo USB OEM për të lidhur një smartphone me automjetin.

Telefoni duhet të ruhet pranë vendndodhjes së lidhësit USB të automjetit: në xhepin e nxehur të pjesës së dorezave të automjetit tuaj Ski-Doo.

Lidhja Bluetooth nuk ofron bandwidth të mjaftueshëm për të dërguar ngarkesat e të dhënave lidhur me daljen e videos. Mund të merret vetëm me audio. Prandaj ka nevojë për një lidhje të fortë.

Jo, nëse telefoni është tashmë i çiftuar, ai do të rilidhet automatikisht pas 30-45 sekondash sapo çelësi të jetë në pozicionin "on". Grumbulli mund të mbajë mend deri në 5 pajisje. Telefoni i fundit i lidhur ka përparësi ndaj të tjerëve nëse më shumë se një pajisje e çiftuar është pranë automjetit.

Për të qenë në gjendje të përdorni teknologjinë BRP Connect në grumbullin e automjetit tuaj, ju duhet absolutisht ta lini telefonin tuaj në modalitetin e kyçjes (ekrani i zi me një checkmark) të BRP GO! app.

Nëse dilni nga ky ekran, grumbulli i automjetit tuaj nuk do të ketë më akses në përmbajtjen e aplikimit dhe do të dalë nga modaliteti BRP Connect. Nëse ndodh kjo situatë, ju lutem thjesht rihapni BRP GO! app paraparë në telefonin tuaj, dhe ekrani i mënyrës së kyçjes duhet të shfaqet (nëse telefoni juaj është ende i lidhur me Bluetooth dhe kabllo USB).

Po. Ju do të duhet për të zhbllokuar telefonin tuaj dhe të hapur BRP GO! app para çdo lidhje (hap app para se tëgging në kabëll USB).

BRP CONNECT - PAMJE E PËRGJITHSHME

BRP Connect është një teknologji që mundëson që disa nga aplikacionet e smartphone-ve tuaj të hyjnë drejtpërdrejt në grumbullin e instrumenteve Ski-Doo. Aplikacionet janë optimizuar në disa mënyra kritike në mënyrë që të bëjnë për një përvojë më të këndshme dhe të sigurt kalërimi:

1. BRP Connect është i pajtueshëm me aplikacionet që janë relevante për ngasjen, duke reduktuar rrëmujën e panevojshme

2. Çdo app është optimizuar në një mënyrë që vetëm informacioni që ka rëndësi është shfaqur

Prandaj, kalorësit mund të marrin udhëzime, të dëgjojnë muzikën e tyre të preferuar dhe të ndajnë përvojat e tyre duke shijuar shtigjet e hapura.

Ajo është aktualisht në dispozicion si një opsion në paketat e zgjedhura Ski-Doo MXZ, Renegade, Backcountry dhe Expedition Spring-Exclusive dhe në modelet e vitit 2022 të Ski-Doo MACH Z, Renegade Enduro dhe Grand Touring Limited (me paketën Luksoze).

Së pari duhet të siguroheni që pajisja juaj smartphone të çiftohet siç duhet me automjetin nëpërmjet Bluetooth dhe të lidhet siç duhet nëpërmjet kabllos USB.

Pasi në pamjen standarde të matësit, ju mund të lidheni lehtësisht midis standardit dhe BRP Connect views duke përdorur butonin e telefonit të vendosur pranë çelësit rotor. Nga ana tjetër, mund të shtypësh pjesën qendrore të shandanit për të hyrë në menynë e matësit. BRP Connect ndodhet në krye të menusë.

Duke mbajtur poshtë butonin e qendrës do të shfaqet ekrani i shtëpisë BRP Connect ku mund të zgjidhet një tjetër app.

BRP SHKO! App dhe BRP Connect apps compatible normalisht kërkojnë qasje në të dhënat qelizore për përdorim të plotë. Megjithatë, është e mundur të hysh në BRP GO! dhe të përdorin aplikacione që ofrojnë aftësi jashtë linje.

Për shembull, me BRP GO! Navigacion ju keni qasje në informacionin e navigimit pa përdorur të dhënat qelizore pasi që app është në dispozicion offline.

Nuk është e mundur të përdoret smartphone sapo të lidhet me BRP Connect sepse kuleta automatikisht shkon në ''lock'' mode.

Nëse vendosni të përdorni smartphone-në tuaj ndërsa është i lidhur me BRP Connect, nuk do të jeni në gjendje të përdorni BRP Connect në automjetin tuaj. Në rast se ju jeni duke përdorur telefonin tuaj dhe BRP Connect lë në automjetin tuaj, të hapur BRP GO! app në telefonin tuaj dhe telefoni juaj do të kthehet në "lock" mode.

Po. Çdo smartphone që ka BRP GO! app mund të lidhet me një automjet që mbështet BRP Connect. Ju lutem vini re se telefoni gjithashtu duhet të krijojë një lidhje Bluetooth.

Aplikacioni BRP Connect është hequr nga Apple Store dhe Google Play Store që nga integrimi i teknologjisë BRP Connect në BRP GO!, por ju mund të keni ende aplikacionin BRP Connect në telefonin tuaj nëse nuk e keni fshirë kurrë atë.

Në këtë rast, BRP Connect app ende punon në automjete. Megjithatë, nuk do të jetë e mundur për ju të përdorni BRP GO! Karakteristika navigacioni nga BRP Connect app. Gjithashtu, ky app gjithashtu nuk është më i përditësuar, kështu që mund të përmbajë çështje që janë fiksuar në BRP GO! app.

Ne sugjerojmë fuqishëm heqjen e BRP Connect app dhe vetëm duke përdorur BRP GO! App. BRP GO! ofron përvojën më të përditësuar.

BRP CONNECT - APPS

Aplikacione të dobishme për sheshin e lojërave Snow që janë në përputhje me BRP Connect*:

- Harta gjeniale: App Premium GPS navigim për planifikimin e rrugëve jashtë linje, eksplorimin dhe navigimin

- REVER: Zbuloni vendet më të mira për të udhëtuar, krijoni rrugë të personalizuara dhe regjistroni xhiro për të ndarë me miqtë tuaj

- Radio Dash: Radio Premium me reklama zero dhe 100% falas

- Cardo Connect: Pritja më e lartë e distancës më të gjatë që mund të ofrojë një sistem komunikimi me motoçikleta

Më shumë aplikacione të palëve të treta janë në dispozicion për këndet e lojrave On-Road dhe Water.

Lista e aplikacioneve të përputhshme të lidhura me një kënd lojërash mund të gjenden në seksionin BRP Connect të BRP GO! app. Ju do të gjeni aplikacione që janë të instaluara në telefonin tuaj dhe të pajtueshme me BRP Connect (nën "My apps") dhe listën e BRP Connect-compatible apps që nuk janë instaluar aktualisht në telefonin tuaj (nën "Apps të tjera të pajtueshme").

*Ju lutem vini re se lista e aplikacioneve të përputhshme mund të ndryshojë sipas vendit, në varësi të disponueshmërisë së këtyre aplikacioneve në rajonin tuaj.

BRP Connect është në përputhje me aplikacionet që janë relevante për përvojën e kalërimit powersport, duke reduktuar rrëmujën e panevojshme dhe duke bërë për një përvojë më të këndshme dhe më të sigurt kalërimi. Të gjitha aplikacionet së pari janë të vlefshme nga BRP para se t'u jepet mundësia për të hyrë në BRP Connect.

Shumica e smartphone-ave ofrojnë mundësinë e përditësimit të aplikacioneve automatikisht mbi Wi-Fi ose dërgojnë njoftime kur përditësimet e reja janë në dispozicion. Ju gjithashtu mund të përditësoni manualisht aplikacionet tuaja nëpërmjet Apple App Store ose Google Play Store.

Ky proces prek vetëm pajisjet iPhone. Duhet:

1- Zgjidh aplikain që dëshiron të hapësh.

2- Konfirmoni që dëshironi të përdorni këtë app nëpërmjet BRP Connect (ky konfirmim kryhet në shfaqjen e automjetit tuaj).

3- Konfirmoni edhe një herë se dëshironi të përdorni këtë app nëpërmjet BRP Connect (ky konfirmim i dytë kryhet në smartphone-ët tuaj).

Ky proces miratimi është i nevojshëm për të gjitha aplikacionet përveç aplikacionit Music and Genius Map.

Në shumicën e rasteve, aplikacionet janë të optimizuara për t'u përdorur gjatë kalërimit. Megjithatë, disa funksione mund të çaktivizohen kur automjeti është në lëvizje. Sido që të jetë, ki gjithnjë parasysh rrezikun e mundshëm të shpërqendrimit të shikimit të shfaqjes.

Këshillohet hapja e aplikacionit direkt nga smartphone-i herë pas here. Njoftimet që vijnë nga aplikacioni mund ta pengojnë atë të punojë siç duhet me BRP Connect.

Tani për tani, BRP SHKO! ofron vetëm aplikacione të partisë së tretë për përdorim me teknologjinë BRP Connect. Ne jemi duke punuar për të shtuar në BRP GO! app të njëjtat aplikacione "Music" dhe "Maps" që ishin në dispozicion në aplikacionin mobil BRP Connect.

Nëse jeni duke kërkuar se si t'i zëvendësojmë, këtu janë rekomandimet tona:

- App Muzikë: Dëgjoni muzikën tuaj nga seksioni Audio i shfaqjes

- App Maps: Përdorni BRP GO! Navigacion për të parë pozicionin tuaj në hartë.

Google (Waze dhe Google Maps) dhe Apple (Apple Maps) nuk i kanë vënë aplikacionet e tyre në dispozicion të BRP Connect për momentin. Ndërkohë, duhet të theksohet se navigimi në modalitetin offline ishte një kërkesë e rëndësishme nga klientët gjatë zhvillimit, një veçori që asnjë nga aplikacionet e përmendura nuk e suporton.