Anija juaj ujore Sea-Doo është ndërtuar sipas standardeve të cilësisë së lartë. Me një orar rutinë të kujdesit dhe pastrimit të duhur, së bashku me një plan mirëmbajtjeje në kohë, ju duhet të shijoni vite të tëra funksionimi pa probleme.

Lexoni manualin tuaj të pronarit

Ju e dini se çfarë dëshironi nga anija juaj e re ujore Sea-Doo, por është gjithashtu e rëndësishme që të dini se çfarë kërkon nga ju.

Manuali i zotëruesit tuaj është i mbushur me informacion të vlefshëm për gjithçka, nga veçoritë/përfitimet te kontrollet dhe vendndodhjet e komponentëve, nga kontrollet para operimit deri te udhëzimet pas funksionimit, mirëmbajtja rutinë dhe procedurat e veçanta.

Orari i mirëmbajtjes

Anija ujore Sea-Doo mund të funksionojë më gjatë me më pak mirëmbajtje se kurrë më parë, kështu që ju mund të kaloni më pak kohë në garazh dhe më shumë kohë në ujë. Udhëtoni deri në 100 orë ose një vit përpara ndryshimit të parë të vajit (100 orë për Sea-Doo SPARK dhe 50 orë për të gjitha modelet e tjera). Pas kësaj do t'ju duhet vetëm një ndërrim vaji çdo 100 orë ose një vit.

Për të gjetur listat e kontrollit që do t'ju duhet të ndiqni, referojuni manualit të pronarit tuaj. Disa janë përgjegjësia juaj, ndërsa të tjerat duhet të plotësohen nga një tregtar i autorizuar i Sea-Doo. Listat kryesore të kontrollit janë:

  • Lista kontrolluese e inspektimit 10-orësh – shumë e rekomanduar dhe për t'u kryer nga tregtari
  • Lista kontrolluese ditore para operimit – përgjegjësia e pronarit
  • Lista kontrolluese e përgatitjes para sezonit – kryhet nga pronari dhe tregtari

Nëse nuk jeni i sigurt për ndonjë aspekt që ka të bëjë me funksionimin e anijes suaj ujore Sea-Doo ose ndonjë artikull në listat e mësipërme, konsultohuni me shitësin tuaj.

Kujdesi dhe pastrimi i duhur

Gjithmonë mbani mend se keni një 'mik' në rrugë në tregtarin tuaj Sea-Doo, i cili mban të gjithë aksesorët dhe pajisjet e pastrimit që ju nevojiten për ta mbajtur mjetin tuaj të ujit të funksionojë dhe të duket mirë.

 

Mbulesa ankorimi                         Topat bimini

Tani që e keni lexuar plotësisht manualin e pronarit të Sea-Doo, jeni gati të shijoni mjetin tuaj të ri ujorë. Është përgjegjësia juaj për ta thyer atë siç duhet. Ashtu si periudha e prishjes për një makinë të re, duhet të jeni konservator në funksionimin e saj fillestar.

Gjatë kësaj periudhe ju duhet të përdorni mjetin lundrues në nivele të ndryshme RPM nga të ulëta në të larta. Gjatë thyerjes fillestare, mos e hapni plotësisht. Përmbahuni nga frekuenca e plotë e mbytjes dhe mos i nënshtroheni dëshirave të pasagjerëve tuaj: "Le ta hapim këtë fëmijë dhe të shohim se çfarë mund të bëjë!" Ne kemi një ndjenjë që do të gjeni mjaft kohë për këtë më vonë.

Trajtojeni anijen tuaj ujore ashtu siç do ta trajtonit veten. Mbajeni të pastër dhe të mbrojtur! Një mbulesë nga tregtari juaj lokal BRP është një investim i mençur. Shpëlajeni, lani dhe fshijeni mjetin tuaj ujorë pas përdorimit. Kjo është thelbësore nëse operoni në ujë të kripur. Mbani pjesët metalike, komponentët e motorit dhe pompën të lubrifikuara siç duhet. Shihni shitësin tuaj të autorizuar të BRP për furnizimet e duhura të pastrimit.

Nëse jeni duke operuar në ujë të kripur, do t'ju duhet të ekzekutoni procedurën shumë të thjeshtë të shpëlarjes, e cila shpjegohet në manualin e pronarit. E lexuat manualin e pronarit apo jo? Nëse jo, do të dëshironi ta gjeni dhe të drejtoheni te seksioni "Kujdesi pas operacionit". Ndalo këtu dhe shko ta marrësh. Shpëlarja e sistemit të shkarkimit dhe komponentëve të tjerë me ujë të freskët është thelbësore për të neutralizuar efektet korroduese të kripës ose produkteve të tjera kimike të pranishme në ujë. Shpëlarja do të ndihmojë gjithashtu në heqjen e rërës, kripës, predhave dhe grimcave të tjera të pranishme në zorrët dhe xhaketat e ujit që mund të çojnë në mbinxehje të sistemit të shkarkimit.