Kushtet e anijes

Është e rëndësishme të njiheni me termat e shumtë të përdorur në rrugët ujore, si dhe me pjesët dhe veçoritë e ndryshme të varkës ose anijes suaj. Studioni ilustrimet më poshtë për disa nga termat kryesorë dhe merrni një kurs të sigurt shëtitje me varkë.

Përpara, mbrapa, majtas, djathtas në rrugë janë harku, sterni, porti dhe djathtas mbi ujë.

Sinjalet e dorës së skiatorit

Ski dhe wakeboarding janë aktivitete jashtëzakonisht të njohura me varkë. Edhe nëse nuk bëni ski, më në fund mund të merreni me këtë sport argëtues dhe sfidues ujor, kështu që duhet të mësoni "sinjalet e dorës së skiatorit" tani.

Speed-up

 

Stop

 

Turn-right

 

Shenjat e lundrimit me varkë

Alpha Flag, International Diver Down

Flamuri Alfa, Diver Ndërkombëtar Poshtë


Flamuri blu Alfa kërkohet nga ligji federal që të shfaqet nga anijet e përfshira në operacione zhytjeje. Operatorët e mjeteve lundruese dhe skafistët duhet të tregojnë kujdes.

Diver Down

Zhytëse poshtë


Flamuri i Kuq Divers nuk është një flamur zyrtar, por përdoret gjerësisht nga zhytësit rekreativë. Operatorët e mjeteve lundruese dhe skafistët duhet të tregojnë kujdes.

Boats Keep Out

Varkat qëndrojnë jashtë


Natyra e rrezikut mund të vendoset jashtë diamantit të kryqëzuar (p.sh. ujëvara, zona për notim, pragje).

Caution

Kujdes


Zona e kontrolluar siç tregohet në rreth (p.sh. kufiri i shpejtësisë, pa peshkim, pa ankorim, vetëm ski, i ngadalshëm, pa zgjim, pa ski, pa varka mbështetëse).

Lateral-system-Channel-Marker-Left

Shënuesi i kanalit majtas


Sistemi lateral. Mbajeni bojën në të majtë me drejtim në rrjedhën e sipërme.

Lateral-system-Channel-Marker-Right

Shënuesi i kanalit djathtas

 

Sistemi lateral. Mbajeni bojën djathtas me drejtim në rrjedhën e sipërme.

Nature-of-Danger-diamond-shape-Danger

Rrezik


Natyra e rrezikut mund të tregohet brenda formës së diamantit (p.sh. shkëmbinj, shkëmbinj nënujorë, diga, ndërtime, pengesa).

Cardinal-Buoyage-Destruction

Shkatërrim


Sistemi i shënjimit kardinal buoyage. Mos kaloni midis bregut dhe vozës.

Tells-Direction-and-Distance-Information

Informacion


Tregon drejtimin dhe distancën me vendndodhjet, ushqimin, riparimet, furnizimet dhe mesazhe të tjera jorregulluese.

White-with-reflectorized-blue-Mooring-Buoy

Buzë ankorimi

E bardhë me brez blu të reflektorizuar. Mund të ketë dritë të bardhë ose reflektor.

Visual-Distress

Sinjali i shqetësimit vizual gjatë ditës