5 KËSHILLA PËR FOTOGRAFI JASHTË RRUGËS

SI TË BËNI SHTYPJET MË MË TË MIRË NË Aventurat EPIKE TË KALËRIMIT

Ajo që njerëzit shohin kur dalin jashtë rrugës nuk ngjan me asnjë tjetër. Pavarësisht nëse janë peizazhet që hasni, aksionet e aventurave ose vetë automjetet, ka gjithmonë një pamje për t'u kapur në kamera. Nuk ka asnjë mënyrë të duhur për të bërë fotografi jashtë rrugës, por ka mënyra për të ndihmuar që fotot t'i bëjnë interesante dhe të tregojnë një histori. Këtu janë 5 këshilla fotografike kur jeni duke ecur me automjete jashtë rrugës.

CDO KAMERA ËSHTË NJË KAMERA E MIRË

Ajo që ka rëndësi është që ju të merrni goditjen që dëshironi

Kur bëhet fjalë për fotografinë jashtë rrugës, bërja e fotografisë është më e rëndësishme se si e bëni atë. Sigurisht, ka kamera me specifika më të mira se të tjerat, por në fund të fundit është ajo që ka vlerë vetë momenti dhe kapja e tij. Për shembull, bërja e një fotografie të automjetit tuaj jashtë rrugës me një iPhone në krahasim me një aparat fotografik profesional nuk do të bëjë ndryshim në konceptin e vetë fotos - vetëm cilësia e imazhit do të ndryshojë.


KRIJONI PËRBËRJE TË MIRË

Mënyra se si vendosen elementët e fotografisë bën të gjithë ndryshimin

Gjithçka që kapni me lentet e një kamere tregon një histori. Përveç subjektit të fotografisë suaj, të tilla si automjetet tuaja jashtë rrugës, elementët në mjedis krijojnë përbërje të mirë dhe diçka interesante për t'u parë. Mbushja e kornizës është një mënyrë për të krijuar përbërje. Në këtë mënyrë, ju mund të kornizoni automjetin tuaj ATV ose mjetin krah për krah me pemë në të dy anët, duke krijuar shumë për të vëzhguar në kornizë. Një mënyrë tjetër është duke bllokuar subjektin, që do të thotë të bëni një foto të automjetit tuaj që pengohet pjesërisht nga një element tjetër, si p.sh. një shkurre, duke e bërë të duket sikur subjekti juaj po shikon nga pas. Ju gjithashtu mund të krijoni linja kryesore, të cilat tërheqin sytë e shikuesve në një drejtim të caktuar. Ndërsa jeni jashtë rrugës, kjo do të nënkuptojë të shkrepni në shesh në automjetin tuaj dhe të keni një rrugë të dheut, re ose qiell që të çon drejt saj, duke drejtuar fokusin tuaj.

NJIHENI SUBJEKTIN TUAJ

Është e gjitha në kënd

Çdo objekt, kafshë apo qenie njerëzore ka një kënd të mirë të kamerës. Kur shkrepni një portret të automjetit tuaj ATV ose automjetit krah për krah në një distancë më të madhe se 70 mm, duhet të mendoni për fenerët si sy dhe të niveloni lentet në të njëjtën lartësi. Duke bërë këtë, ju mund të kapni gjithashtu pjesë të tjera interesante të automjetit, si kapuçin, fenerët dhe çdo aksesor tjetër si rafti i çatisë, çikrikja e përparme dhe pothuajse deri në pllakat e rrëshqitjes nën automjet. Kur qëlloni automjetin tuaj jashtë rrugës në një distancë më të shkurtër se 70 mm, është më mirë të zbrisni sa më poshtë që të mundeni në tokë për të gjuajtur. Kjo e bën automjetin të duket më i madh dhe i jep një qëndrim të ashpër.

DETAJE. DETAJE. DETAJE.

Mbani mend pse po e bëni foton

Kur dilni në shtigje, është e lehtë të kapeni nga emocionet dhe të harroni atë që po bëni. Mund të ndodhë që të shpërqendroheni dhe të humbni gjurmët e asaj që dëshironi të kapni në foton tuaj, si p.sh. disa detaje të automjetit tuaj jashtë rrugës ose aksesorëve, prandaj është e rëndësishme të mbani kokën në lojë. Përfshirja e detajeve në foton tuaj tërheq vëmendjen e shikuesve dhe krijon një bisedë rreth saj.

MOS KINI FRIKË NGA LËVIZJA

Kjo mund të jetë e vështirë, por ia vlen

Kapja e automjetit tuaj jashtë rrugës në lëvizje i shton njëfarë je ne sais quoi fotografisë suaj. Sigurisht, kjo nuk mund të bëhet kur jeni vetëm dhe jeni duke vozitur. Duhet t'i telefononi një prej shokëve tuaj më të mirë ose shokëve të kalërimit për ndihmë për të bërë goditjen epike. Një person mund të kalojë nëpër një vrimë balte me një automjet ATV ose një automjet krah për krah dhe tjetri mund të bëjë foton. Provojeni!