АБСОЛЮТНО НОВИЙ CAN-AM MAVERICK R

Абсолютно новий Can-Am Maverick R може похвалитися неперевершеною потужністю, характеристиками підвіски та механічною коробкою передач із подвійним зчепленням.

Валькур, Квебек, 20 серпня 2023 р. - BRP Inc. (TSX:DOO; NASDAQ:DOOO) змінює природу мислення завдяки абсолютно новому рекреаційному мотовсюдиходу (SSV) Maverick R. Створений, на принципах заперечення статусу-кво і долання меж експлуатаційних якостей, модельний ряд Can-Am Maverick R 2024 назавжди змінить уявлення про їзду бездоріжжям. Розроблений з урахуванням потреб водія і надихнутий невпинним прагненням Can-Am до покращення характеристик машини, Maverick R має найкращий у галузі 240-сильний двигун, трансмісію з подвійним зчепленням (DCT), неперевершений хід підвіски та набір удосконалених технологій, щоб підняти водійський досвід на новий рівень.

«Can-Am вважає, що прогрес не приходить, якщо стояти на місці, і новий захоплюючий Maverick R уособлює наше прагнення створити машину, яка якісно змінить галузь, долаючи межі звичних характеристик та конструкції, виводячи водійський досвід на абсолютно новий рівень», - заявив Сенді Скалліон Sandy Scullion), президент Powersports Group при BRP. «Оснащений силовим агрегатом потужністю 240 кінських сил, механічною коробкою передач, а також ходовою частиною і підвіскою, які дозволяють використовувати всю наявну потужність, новий Maverick R являє собою справжній гоночний мотовсюдихід, створений для найвибагливіших гонщиків».

ДВИГУН І ТРАНСМІСІЯ

Серцебиття Maverick R забезпечується провідним у галузі 240-сильним рядним трициліндровим чотиритактним двигуном 999T Rotax 999cc з упорскуванням палива. Щоб передавати потужність на землю швидше та ефективніше, ніж будь-коли раніше, Maverick R використовує першу в історії позашляхову семиступеневу трансмісію з подвійним зчепленням марки Rotax, автоматичну або, як варіант, керовану підкермовими пелюстками. Цей могутній агрегат забезпечує Maverick R такою літровою потужністю двигуна, яка дозволить залишити всіх конкурентів далеко позаду.

Завдяки дослідженням і розробкам, перевіреним у перегонах, Maverick R має оптимізовану конструкцію повітрозабірника, яка спрощує обслуговування і виводить його експлуатаційні характеристики на новий рівень. Подвійні паливні форсунки живлять кожен циліндр, а перша в галузі перепускна заслінка для відпрацьованих газів з електронним управлінням регулює тиск наддуву турбонагнітача, максимально підвищуючи прийомистість двигуна R у будь-яких умовах.

Три режими їзди на вибір — Нормальний, Спортивний і Спортивний+ — дають водію можливість ще кращого контролю керування. Нормальний режим їзди забезпечує плавний відгук дросельної заслінки, перемикання передач здійснюється за допомогою семиступеневої коробки передач DCT в діапазоні 3500-4500 об/хв; спортивний режим пропонує покращену прийомистість і перемикання передач, коли частота обертання колінвала сягає 8500 об/хв; а режим Спортивний+ оснащений технологією підвищеного реагування (Advanced Response Technology (ART)) для досягнення максимально швидкої реакції дросельної заслінки та перемикання передач при 8500 об/хв, яка є високоефективною системою захисту від затримок у спрацюванні турбонагнітача. ART створює попереднє навантаження на турбонагнітач, відсікаючи один циліндр, затримуючи криву запалювання та максимізуючи положення корпусу дросельної заслінки для надходження максимального потоку повітря. Після повного відкриття дросельної заслінки третій циліндр відразу повертається до роботи, і таким чином досягається максимальна потужність.

ХОДОВА ЧАСТИНА І ПІДВІСКА

Революційний силовий агрегат потребує революційної ходової, щоб упоратися з неперевершеною потужністю. Maverick R оснащений високоміцним шасі з двофазної сталевої труби V-подібної форми та каркасом для підвищення міцності, жорсткості й оптимізації характеристик машини. Нова конструкція ходової частини суттєво знижує навантаження на болтові з'єднання, у тому числі на компоненти передньої та задньої підвісок, оснащені втулками з подвійним з'єднанням для більш тихої та плавної їзди. Щоб відповідати вимогам потужного двигуна і шасі, Maverick R має найкращу у своєму класі площу основи: ширину 77 дюймів (195,6 см) і колісну базу 108 дюймів (274,3 см), що забезпечує цьому мотовсюдиходу оптимальну стійкість і керованість.

Нова надміцна конструкція підвіски з високим поворотним кулаком розроблена з метою забезпечення комфорту водія і покращення ходових характеристик машини. З ходом 25 дюймів (63,5 см) спереду, 26 дюймів (66 см) ззаду та дорожнім просвітом 17 дюймів (43,2 см) вона дозволяє Maverick R повністю розкрити свій потенціал як на бездоріжжі, так і на трасі. Унікальна конфігурація підвіски з аерокосмічного алюмінію також знижує навантаження на компоненти, забезпечуючи чудове поглинання ударів, підвищену жорсткість під час кручення, а також покращену стійкість і керованість.

Неперевершене поєднання Smart-Shox, новітньої технології Fox Live Valve 3-го покоління, і амортизаторів Fox 2.5 PODIUM і 3.0 PODIUM дозволяє Maverick R плавно рухатися найнебезпечнішими ділянками пустелі. Завдяки запатентованим компанією Fox головній стійці з електронним регулюванням та нижньому клапану діапазон регулювання стиску у Maverick R ушестеро більший, ніж у будь-якого іншого транспортного засобу на ринку. Виконуючи більше 200 регулювань підвіски в секунду в реальному часі, з можливістю перемикання з м'яких на жорсткі налаштування клапана менш ніж за дві соті секунди, комплект підвісок Maverick R вселяє впевненість під час кожного гальмування, прискорення та виконання повороту.

Потужність на землю Maverick R передає через 32-дюймові (81,3 см) шини Tenacity XNR ITP або XPS Track Force, змонтовані на 16-дюймові (40,6 см) алюмінієві диски з бедлоками. Міцні 16-дюймові (40,6 см) колісні диски також мають першу в галузі систему кріплення з шести болтових отворів з діаметром болтів 139,7 мм, які є стандартними для багатьох вантажних автомобілів і є необхідним елементом, який дозволяє справлятися зі збільшеною потужністю і крутним моментом нової платформи. Гальмівну здатність Maverick R забезпечують 265-міліметрові диски з 32-міліметровими гідравлічними трипоршневими супортами спереду і 255-міліметрові диски з 30-міліметровими гідравлічними двопоршневими супортами ззаду.

ВІДЧУТТЯ ВІД ВОДІННЯ Й ОСОБЛИВОСТІ КОНСТРУКЦІЇ

Кожна деталь Maverick R була ретельно вивчена у процесі проектування й розробки, щоб, поєднавши зручність, експлуатаційні якості, якість та практичність, забезпечити неперевершені враження від їзди. Ультрасучасне обладнання салону створює захоплюючі враження від водіння завдяки його ергономічності й цифровій панелі приладів з сенсорним екраном з діагоналлю 10,25 дюйма (26 см), який забезпечує максимальну видимість даних та контроль керування.

Кабіна Ergo-Lok оснащена регульованими в чотирьох напрямках водійським і пасажирським сидіннями з низькою посадкою й елементами опори з можливістю налаштування, які можна замовити додатково, для отримання першокласних відчуттів під час їзди. Конфігурація салону й органів керування - від екрану інформаційно-розважальної системи до телескопічного керма з кнопками управління - забезпечує безперешкодне, інтуїтивно зрозуміле керування. За бажанням рульове колесо також може бути оснащене підкермовими пелюстками в стилі суперкарів для блискавичного перемикання передач. Зручності конструкції також додають рішення для зберігання речей: центральне герметичне відділення для мобільних телефонів та розташований на відстані витягнутої руки рукавичний ящик для пасажира. Обтічні цільні напівдвері кабіни доповнюють як інтер'єр, так і екстер'єр, а їх установлення врівень з корпусом мотовсюдихода довершує плавність ліній кузова.

Maverick R став першим мотовсюдиходом в лінійці Can-Am Off-Road, оснащеним новою панеллю приладів з сенсорним екраном з діагоналлю 10,25 дюйма (26 см), яка має інтуїтивно зрозумілий інтерфейс користувача і надає інформацію про поточний стан та параметри транспортного засобу і статистичні дані, а також можливість користування навігатором через застосунок BRP GO!, прослуховування музики, підключення до телефону та має передню/задню камери.

МОДЕЛЬНИЙ РЯД

Абсолютно нова лінійка Maverick R 2024 включає дві різні конфігурації моделей: Maverick R X rs і Maverick R X rs з технологією Smart-Shox. Щоб дізнатися більше про лінійку Can-Am 2024 модельного року, відвідайте сторінку brp-world.com

Про компанію BRP

Компанія BRP Inc. є світовим лідером у сфері розробки й виробництва техніки для активного відпочинку, рушійних установок і катерів, які вона створює на основі 80-річного досвіду роботи над винаходами і безперервного вивчення купівельного попиту. Її портфоліо провідних у галузі й унікальних продуктів включає снігоходи Ski-Doo і Lynx, гідроцикли і понтони Sea-Doo, позашляхові й дорожні транспортні засоби Can-Am, катери Alumacraft і Quintrex, понтони Manitou та водометні рушійні системи Rotax, а також двигуни Rotax для картів і спортивно-рекреаційних повітряних суден. BRP відкриває світ захопливих пригод для всіх бажаючих і надає можливості отримання незабутнього досвіду в різних середовищах. Компанія доповнює свої лінійки продуктів спеціальним додатковим обладнанням, аксесуарами й екіпірованням, щоб водії могли отримувати ще більше задоволення від їзди. Річний обсяг продажів BRP складає 10 мільярдів канадських доларів на ринках більше ніж 130 країн світу, а штат її співробітників налічує близько 23 000 цілеспрямованих, ініціативних і винахідливих людей по всьому світу.

www.brp-world.com

www.brp.com

@BRPNews

Ski-Doo, Lynx, Sea-Doo, Can-Am, Rotax, Alumacraft, Manitou, Quintrex і логотип BRP є торговими марками Bombardier Recreational Products Inc. або її філій. Усі інші торгові марки є власністю їх відповідних власників.

МАЄТЕ ПИТАННЯ?

ЗВЕРНІТЬСЯ ДО НАЙБЛИЖЧОГО ДИЛЕРА!