Spáť na tlačové správy

CAN-AM TEAM VYHRÁVA V KATEGÓRII SSV NA DAKAR RALLY 2020!

Vozidlo Can-Am Side-by-Side vyhráva Rally Dakar už tretí rok po sebe

Can-Am opäť dominuje v najnáročnejších pretekoch sveta a upevňuje tak svoju pozíciu značky ako jednoznačnej voľby pre výkon v teréne. © BRP 2020

Valcourt, Quebec, 17. januára 2020

Už tretí rok po sebe prekonala spoločnosť BRP (TSX: DOO; NASDAQ: DOOO) so svojimi terénnymi vozidlami Can-Am konkurenciu na renomovanej Rally Dakar - najťažšom závode sveta. Okrem víťazstva v kategórii vozidiel side-by-side vozidlá Can-Am prešli cieľom na všetkých 20 najlepších pozíciách a dominovali v súťaži od začiatku do konca.

BRP je známa svojou vynikajúcou inováciou produktov, výkonom a spoľahlivosťou, a preto si jazdci z celého sveta vyberajú terénne vozidlá Can-Am, či už niekto potrebuje jazdu, ktorá je tvrdšia a pracuje viac na ranči, alebo pretekár, ktorý posúva hranice človeka a stroja.

Modelová rada Can-Am Maverick je navrhnutá od jazdca smerom dole, aby posilnila tieto limity, ktoré boli nedávno vystavené na Rallye Dakar 2020, náročných 12 dní v saudskoarabskej púšti a 9 000 km. Rally priťahuje najlepších vodičov a tímy z celého sveta a jazdí sa na najpôsobivejších dostupných terénnych vozidlách. A Can-Am svoju úlohu splnil, predvádzal neuveriteľne dobré výkony a počas celého obdobia prekonal náročné podmienky.

Can-Am dominuje kategórii Side-by-Side

• Prvé miesto. Na prvom mieste sa umiestnili Casey Currie (Kalifornia, USA) a spolujazdec Sean Berriman (Las Vegas, USA) z pretekárskeho tímu Monster Energy Can-Am, ktorí zvíťazili o 39 min.
  • Pódium Sweep. Vozidlá Can-Am skončili 1-2-3 druhý rok po sebe
  • 20 z 20. Vozidlá Can-Am prešli cieľom na všetkých 20 najlepších pozíciách.
  • Celková nadvláda. 29 z 31 najlepších pretekárov jazdilo na vozidlách Can-Am.

"Je neuveriteľné priniesť domov víťaznú trofej šampióna môjmu tímu, vrátane ľudí z Can-Am," povedal Currie. "Aby sa to podarilo, vynaložilo sa veľa práce a náš Can-Am Maverick X rs bol beštiálne dobrý."

Kombinácia výkonu, spoľahlivosti a ovládateľnosti je presne to, čo je potrebné na to, aby ste konkurovali najlepším a vyhrali. Každý, kto túži po špičkových výkonoch - víkendoví aj profesionálni pretekári - musí jazdiť na Can-Am. “

Medzi ďalších členov globálneho závodného tímu Monster Energy Can-Am po boku Currieho patria Reinaldo Varela (Brazília), ktorý skončil na 9. mieste, a Gerard Farres (Španielsko), ktorý skončil na 11. mieste. Všetci traja sú vynikajúcimi pretekármi, Currie je najmladší v skupine a po štvrtej jazde iba na svojej druhej rally Dakar skončil minulý rok na štvrtom mieste a bol vyhlásený za nováčika minulého roku.

„Terénne vozidlá Can-Am naďalej dokazujú svoju dominanciu za všetkých podmienok na celom svete a my nespomaľujeme,“ uviedol Marc R. Lacroix, riaditeľ marketingu spoločnosti Ski-Doo, Sea-Doo a Can-Am ORV Marketing. a BRP Sports Marketing. „Od víkendových pretekov alebo trhania sa okolo dún, cez jazdu na koni alebo tlačenie limitov pri obrábaní pôdy alebo lovu, celá ponuka strojov Can-Am je postavená tak, aby sa povzniesla nad konkurenciu.“

V septembri 2015 sa prezident a generálny riaditeľ spoločnosti BRP, José Boisjoli, zaviazal, že každých šesť mesiacov po dobu štyroch rokov predstaví nové vozidlo Can-Am Side-by-Side. Od tej doby sa spoločnosť Can-Am dostala navedúcu pozíciu v odvetví. Súčasťou tohto plánu bola aj modelová rada Can-Am Maverick a značka v poslednej dobe rozširuje svoju ponuku úžitkových a rekreačných doplnkov o uznávanú sériu vozidiel Can-Am Traxter. Can-Am Traxter je navrhnutý tak, aby zlepšil život poľovníkov a majiteľov pozemkov, ktorí na svoju prácu potrebujú odolný stroj, ale tiež potrebujú jazdu, ktorá je schopná priniesť neuveriteľné dobrodružstvá s priateľmi a rodinou.

Ďalšie informácie o kompletnej ponuke terénnych vozidiel Can-Am 2020 vrátane podrobných technických informácií a špecifikácií produktov nájdete na stránke www.brp-world.com.

O spoločnosti BRP

Sme globálnym lídrom vo svete motorových vozidiel, pohonných systémov a člnov postavených na viac ako 75 rokoch vynaliezavosti a intenzívneho zamerania na zákazníka. Naše portfólio špičkových a charakteristických produktov zahŕňa snežné skútre Ski-Doo a Lynx, vodné skútre Sea-Doo, terénne a off-road vozidlá Can-Am, člny Alumacraft, Manitou, Quintrex, Stacer a Savage, lodné pohonné systémy Evinrude a Rotax, ako aj motory Rotax pre motokáry, motocykle a rekreačné lietadlá. Naše rady výrobkov dopĺňame o špeciálne diely, doplnky a oblečenie, aby sme plne zlepšili zážitok z jazdy. S ročným obratom vo výške 5,2 miliardy CA z viac ako 120 krajín, našu globálnu pracovnú silu tvorí viac ako 13 000 vynaliezavých ľudí.

www.brp.com

@BRPNews

Ski-Doo, Lynx, Sea-Doo, Can-Am, Rotax, Evinrude, Manitou, Alumacraft, Quintrex, Stacer, Savage a logo BRP sú ochranné známky spoločnosti Bombardier Recreational Products Inc. alebo jej pridružených spoločností. Všetky ostatné ochranné známky sú majetkom príslušných vlastníkov.

Pre viac informácií:

Jerrod Kelley