Sätt dig i förarsätet

På BRP tror vi att varje kvinna har en plats i förarsätet.

Powersport- och marinbranschen blir starkare när fler människor är med.-gemenskapen. En känsla av frihet och självbestämmande, både på och utanför lekplatsen, är en rättighet som ska vara tillgänglig för alla.

 

På denna internationella kvinnodagen och varje dag efter firar BRP det växande antalet kvinnor som utan rädsla och med glädje tar plats i förarsätet i Powersport och Marin. Vårt Get in the Driver's Seat-initiativ innehåller berättelserna om vår otroliga gemenskap av banbrytare som kör för friheten, det roliga eller för att helt enkelt komma precis dit de vill.

Om du också vill sätta dig i förarsätet eller bara vill visa ditt stöd till kvinnliga förare, skriv under och för varje namn som samlas in, kommer vi att satsa en dollar till otroliga organisationer runt om i världen som är dedikerade till att främja kvinnor. Canadian Women’s FoundationSheJumpsJuárez - Mujeres Resilientes A.C.Alliance for Gender Equality in EuropeDress for Success Sydney

*Upp till 50 000  CAD  dollar i donationer kommer att fördelas mellan dessa organisationer i de viktigaste regionerna där vi är verksamma.

Vi vill också höra från dig. Dela dina berättelser, bästa minnen och vad som inspirerar dig att sätta dig i förarsätet, så kan vi presentera dig i vår community under hela året.

Lär känna några av våra ambassadörer

Sherry Holmes

Can-Am On-Road Ambassadör

När vi växte upp ägde vi aldrig någon form av fritidsfordon, så jag hade inte mycket erfarenhet av powersportvärlden. Men jag har alltid varit väldigt öppen för att testa nya saker som skrämmer mig. Det slutade med att jag skaffade mitt motorcykelkort som något "för mig". Jag var nervös men insåg hur uppfriskande och spännande det är att vara på en Ryker ute i det fria; och jag kände mig så trygg på tre hjul. Jag har aldrig känt mig så stark och fri. Jag har bara kört i ett år. Jag känner mig så accepterad och häftig när jag är ute och kör och ser andra kvinnor där ute också. Jag jobbar i en mansdominerad bransch. Jag förstår verkligen vikten av att fler kvinnor dyker in i typiskt mansdominerade branscher. Det är viktigt att komma ihåg att oavsett vårt kön kan vi göra vad vi VILL göra. Det finns makt i att se andra kvinnor göra något du är intresserad av. Som en nyare förare känner jag att kvinnospecifika förardagar verkligen har hjälpt mig att uppmuntra och stärka mig. Och sociala medier; det kan vara ett så underbart verktyg för att se och möta andra människor som krossar det på den öppna vägen. Jag tror att det är väldigt viktigt att ha andra kvinnor i ditt liv att se upp till eller omge dig med, som utmanar dig att ändra ditt perspektiv på saker och ting. Att se fler kvinnor i powersportbranschen påminner mig om att jag kan göra det också.

Lisa Granden

Uncharted Society Guide för Ski-Doo

Jag har alltid älskat att åka fort och utmana mig själv. Jag hade en Ski-Doo 440 när jag var liten, och det var spännande. Min äldre bror har alltid varit en bra förebild för mig och uppmuntrat mig att prova saker som verkar skrämmande. Det finns mer erkännande för kvinnor nu. Vi kan uppnå en hög nivå av skicklighet och atleticism. Vi kan sikta mot stjärnorna. Jag tror att vi kan sträva efter att få fler kvinnor att gå med genom att geutbildning och möjlighet att göra det lättare att börja. Evenemang, utbildningar, gruppturer, att samla kvinnor för att lära av och bli inspirerad av andra, har varit det mest framgångsrika jag har sett. Jag hörde en gång en främling klaga på parkeringen över att en tjej skulle åka. Jag var för nervös för att säga något, men mina vänner stod upp för mig och jag körde så klart ännu hårdare än vanligt. Jag kände att jag behövde bevisa mig själv. Jag överröstade samma kille hela dagen. Om jag kan visa en annan kvinna att hennes mål är möjliga och värdefulla, hjälpa henne att bygga upp självförtroende, bli gladare, göra svåra saker och lyckas, kommer det att vara värt det. Jag påminner mig själv om att jag gör det för ren ridglädje, och det är personligt. Det handlar om friheten och lyckan det ger mig och att vara bättre än jag var dagen innan.

Jenny Reimold

Manitou Ambassadör

Min farfar introducerade mig för båtlivet när jag var väldigt ung. Han hade ett hem på Sanibel Island och hans båt låg förtöjd bakom huset. Mina kusiner och jag sätte korv som bete på fiskespön och fångade havskatt på baksidan. Precis innan han gick bort höll han ljudlöst upp ett foto av mig där jag hade fångat en stor róbalofisk och gav mig tumme upp. Jag minns mycket tidigt att jag skulle ha på mig boardshorts för pojkar eftersom det inte fanns så mycket kläder för kvinnor som gillade vattensporter. Jag tror att det verkligen återspeglade kulturen då och nu som vuxen och mamma till fem döttrar älskar jag att se kvinnliga kaptener och kvinnliga sportfiskare. För att få kvinnor att känna sig mer bekväma att åka båt, INKLUDERA DEM I SAMTALET! Inkludera dem i reklam, inkludera dem i utbildningsklasser och inkludera dem i samtalen i marinor och på båtmässor. Allt för ofta, när man står bredvid min man, pratar folk direkt med honom om allt som har med båt att göra när jag är den som har mer kunskap och ett båtkort. Att vara i den här branschen som kvinna innebär att mina fem döttrar kan vara kapten på sitt eget skepp. Det betyder att mina två söner uppfostras till att förstå att deras framtida fruar och döttrar är lika kapabla.

Rebekka Redd

Alumacraft Ambassadör

Min kärlek till fiske har sina rötter i min barndom. Vid 8 års ålder tog min äldsta bror mig till kajen och introducerade mig till konsten att meta. Medan solen sken på oss och de mjuka vågorna skvalpade vid våra fötter, kastade vi våra linor och väntade spänt på napp. Och det var då jag fångade min första gös – en upplevelse som var både spännande och gjorde mig mer ödmjuk. Det var det ögonblicket som förseglade mitt öde och väckte en livslång passion för fiske, familj och friluftsliv. Från den dagen och framåt var jag fast. Att kliva upp på min båt är som att gå in i min egen personliga domän, där jag kan finna tröst och fokusera mina tankar. Naturens lugn omsluter mig, eftersom ljuden från den omgivande miljön förenklar världens komplexitet. Det är en plats där jag kan få full kontakt med mig själv och världen omkring mig. Utanför båten - Som social kontaktperson, sportfiskare, resenär och skribent för olika tidningar och media har jag en djup koppling till friluftsentusiaster från hela världen. Glädjen och energin jag får av att få kontakt med dem genom mitt arbete är omätbar. Jag blir särskilt glad när jag får meddelanden från dem jag har inspirerat, oavsett om det är för att börja flugfiska, utforska nya vatten eller dela sin kärlek till naturen med sin familj. Det är verkligen ett privilegium att få spela en liten roll i deras utomhusäventyr.

Sara Price

Can-Am Off-Road Ambassadör

Min powersport-resa började när jag fick min första motorcykel när jag var 8 år gammal. Jag började tävla i motocross, klättrade i graderna och blev en av de första factory förarna någonsin i Amerika. Jag hade en fantastisk karriär på två hjul. Men nu är jag på fyra hjul och jag klättrar i graderna igen. Branschen har förändrats enormt för kvinnor inom motorsport. Det finns inte bara många fler av dem, men de är även inte rädda för att komma in bland männen. Vi har kvinnliga åkgrupper, vi har tjejer där ute som vinner lopp, vi har tjejer där ute som gör allt möjligt inom motorsport, från mekaniker till ingenjörer, och det är otroligt. Jag tror att få fler kvinnor till powersport handlar om utbildning. Det finns en plats för alla, kvinnor som män. Fördjupa dig bara i det, gå och skaffa vänner och lär dig allt du kan. Off-Road community:t är så otroligt och så litet att ni kommer att bli familj efter ett tag. När du är ödmjuk och du lägger ner arbete, ser folk det, och resultaten talar för sig själv. Det är inte längre "Åh, det finns en tjej". Det är ’Hej där, Sara.’ När hjälmen åker på är du bara en racer, eller hur?" Lita på din magkänsla. Gör det du tycker är rätt och ha kul.

Alvean Azurin

Sea-Doo Ambassadör

Jag älskar att lära mig nya saker, utforska och uppleva adrenalin. Så, det finns väl ingen bättre sport för mig än vattenskoter? Jag var fast besluten att lära mig så mycket jag kunde om dessa powersportmaskiner och att vara så självständig som möjligt när jag kör. Genom att utbilda mig och lägga ner tiden har jag kunnat få självförtroende att ta mig till platser jag aldrig hade kunnat föreställa mig. Varje år ser jag fler kvinnor köra och jag älskar det. Men många kvinnor jag har stött på känner sig skrämda av att hantera sin egen powersportmaskin. Jag gjorde mycket forskning online och tittade på instruktionsvideor för att förbereda mig, men märkte att ingen av de människor jag fick information av var kvinnor. Jag visste att det måste förändras. Jag försöker lägga ut videoinnehåll som visar hur enkelt det är att hantera en vattenskoter eller båt så att de ser att det går att göra. Det har funnits många situationer där jag känner mig utpekad som kvinna, men jag tystar dem omedelbart när de ser att jag hanterar en vattenskoter bättre än de flesta män. Det betyder mycket för mig att vara kvinna i den här sporten. Det känns bra att få andra kvinnor att berätta att de köpte sin vattenskoter för att de tittar på mina videor. Det är därför jag gör det innehåll jag gör, för att inspirera andra kvinnor och hjälpa till att ge dem självförtroende.

Mariell Kvickström

Lynx Ambassadör

Skotrar har alltid varit en del av min familj. Vi tillbringade mycket tid i vår stuga så vi använde snöskotrar för att isfiska eller bara utforska. För mig var det naturligt att få en egen skoter när jag fyllde 16. Jag är också en person som vill prova allt så när folk runt omkring mig gjorde tricks eller hoppade gjorde jag det också! Jag vet inte riktigt varför det fortfarande är ett problem att få kvinnor att börja med powersport, om jag ska vara ärlig. Det finns många läger att gå med i nuförtiden där du kan träffa andra ryttare. Och sociala medier - som har öppnat många dörrar. Ta kontakt med någon! Det kan vara en självförtroende-sak för vissa, men det enda sättet att lära sig är genom att göra. Så länge du försöker kommer ingen att döma, vi är alla nybörjare när vi startar något nytt. Så det är bara att ge sig ut, du kommer att bli glad att du gjorde det. Välkomna alla som kommer in i denna fantastiska värld av skoterkörning. Diskriminering är aldrig okej. När jag känner mig utpekad för att vara en tjej i situationer i livet blir jag bara mer fast besluten att bevisa att de har fel. Jag kommer aldrig att glömma första gången en tjej berättade att hon körde på grund av mig, att jag hade inspirerat henne att börja. Sådana saker gör mig oerhört glad och motiverad. Tjejer rockar i varje segment nu! Och många tjejer driver verkligen på det – vilket jag älskar.

Tatum Monod

Ski-Doo Ambassadör

Jag har alltid sökt mig till fjällen för inspiration. De är en enorm vit duk som bara väntar på att utforskas. Jag ville ha friheten att ta mig till orörda områden för att åka pulka och skidor. När jag väl blev effektiv på skoteråkning kunde jag ta mig till några av de mest otroliga avlägsna terränger man kan tänka sig. Jag har sett en enorm förändring i antalet kvinnor som börjar med skoteråkning. När jag började hade jag turen att se en annan tjej på spåret och även det var sällsynt. Nu kör nästan alla kvinnor jag känner i min bergsstad. Inlärningsprocessen för snöskoter är skrämmande. De är stora, kraftfulla maskiner. Det är en bra idé för nybörjare att gå en kurs eller hitta en mentor som hjälper dig att komma igång. Med rätt tips och teknik handlar det egentligen om att komma ut och köra så mycket som möjligt. Köra, köra, köra. Om du ser någon som håller på att lära sig och de fastnar, gå över och hjälp dem. Uppmuntra dem och påminn dem om att fastna är en del av det roliga. Det tar två minuter av din tid och kommer garanterat att göra deras dag.

Upptäck kvinnor som intar förarsäter