Sett deg i førersetet

Hos BRP tror vi at hver kvinne har en plass i førersetet.

Powersport og marine-miljøet blir sterkere når flere er inkludert. En følelse av frihet og myndiggjøring, både på og utenfor lekeplassen, er en rettighet som bør være tilgjengelig for alle.

 

På denne internasjonale kvinnedagen og hver dag etter, feirer BRP det økende antallet kvinner som fryktløst og med glede tar plass i førersetet i powersport og marine. Vårt Get in the Driver's Seat-initiativ inneholder historiene til vårt utrolige fellesskap av banebrytere som kjører for friheten, moroa eller for å komme akkurat dit de vil.

Hvis du også ønsker å sette deg i førersetet eller bare vil vise din støtte til kvinnelige kjørere, signer forpliktelsen og for hvert navn som samles inn, vil vi forplikte en dollar til utrolige organisasjoner rundt om i verden som er dedikert til å fremme kvinner. Canadian Women’s FoundationSheJumpsJuárez - Mujeres Resilientes A.C.Alliance for Gender Equality in EuropeDress for Success Sydney

*Maksimalt 50 000  CAD  dollar i donasjoner vil bli distribuert til disse organisasjonene i de viktigste regionene der vi opererer.

Vi ønsker også å høre fra deg. Del historiene dine, beste minner og hva som inspirerer deg til å sette deg i førersetet, og vi kan vise deg i samfunnet vårt gjennom hele året.

Bli kjent med noen av ambassadørene våre

Sherry Holmes

Can-Am On-Road Ambassadør

Da vi vokste opp, eide vi aldri noen form for fritidskjøretøy, så jeg hadde ikke mye erfaring i powersportverdenen. Men jeg har alltid vært veldig åpen for å prøve nye ting som skremmer meg. Jeg endte opp med å få motorsykkelsertifikatet mitt som en liten ting "for meg". Jeg var nervøs, men skjønte hvor oppkvikkende og spennende det er å være på en Ryker ute i friluft; og jeg følte meg så trygg på tre hjul. Jeg har aldri følt meg så sterk og fri. Jeg har bare kjørt i ett år. Jeg føler meg så akseptert og tøff når jeg er ute og kjører og ser andre kvinner der ute også. Jeg jobber i en mannsdominert bransje. Jeg forstår virkelig viktigheten av å få flere kvinner til å dykke inn i typisk mannsdominerte bransjer. Det er viktig å huske at uansett kjønn kan vi gjøre hva vi VIL. Det er kraft i å se andre kvinner gjøre noe du er interessert i. Som en nyere kjører føler jeg at kvinnespesifikke kjøredager virkelig har bidratt til å oppmuntre og styrke meg. Og sosiale medier; det kan være et så fantastisk verktøy for å se og møte andre mennesker som koser seg ute på den åpne veien. Jeg tror det er så viktig å ha andre kvinner i livet ditt å se opp til eller omgi deg med, som utfordrer deg til å endre perspektiv på ting. Å se flere kvinner i powersportindustrien minner meg om at jeg kan gjøre det også.

Lisa Granden

Uncharted Society Ski-Doo-guide

Jeg har alltid elsket å kjøre fort og utfordre meg selv. Jeg hadde en Ski-Doo 440 da jeg var liten, og den var spennende. Min eldre bror har alltid vært et godt eksempel for meg, og oppmuntret meg til å prøve ting som virker skummelt. Det er mer anerkjennelse for kvinner nå. Vi kan oppnå et høyt nivå av ferdigheter og atletikk. Himmelen er grensen. Jeg tror vi kan strebe etter å få flere kvinner med ved å gi utdanning og mulighet til å gjøre det lettere å begynne. Arrangementer, klasser, gruppeturer, å samle kvinner for å lære av og bli inspirert av andre, har vært det mest suksessrike jeg har sett. Jeg hørte en gang en fremmed mann klage på parkeringsplassen over at en jente skulle kjøre. Jeg var for nervøs til å si noe, men vennene mine sto opp for meg og jeg kjørte selvfølgelig enda hardere enn vanlig. Jeg følte at jeg trengte å bevise hva jeg kunne. Jeg overtrådte den samme fyren hele dagen. Hvis jeg kan vise en annen kvinne at målene hennes er mulige og verdt å oppnå, hjelpe henne med å bygge selvtillit, være lykkeligere, gjøre vanskelige ting og lykkes, vil det være verdt det. Jeg minner meg selv på at jeg gjør det for ren kjøreglede, og det er personlig. Det handler om friheten og lykken det gir meg og å være bedre enn jeg var dagen før.

Jenny Reimold

Manitou Ambassadør

Min bestefar introduserte meg for båtliv da jeg var veldig ung. Han hadde et hjem på Sanibel Island og båten hans lå foran huset hans. Søskenbarna mine og jeg lokket på fiskestenger med pølser og fanget steinbit på baksiden. Rett før han gikk bort ble han stående uten stemme, men holdt opp et bilde av meg etter å ha fanget en stor snook og ga meg en tommel opp. Jeg husker veldig tidlig at jeg brukte boardshorts for gutter fordi det ikke var mye klær for kvinner som likte vannsport. Jeg tror det gjenspeilte kulturen den gang og nå, som voksen og mor til fem døtre, elsker jeg å se kvinnelige kapteiner og kvinnelige sportsfiskere. For å få kvinner til å føle seg mer komfortable med båtlivet, INKLUDER DEM I SAMTALEN! Inkluder dem i reklamen, inkluder dem i undervisningstimer og ta dem med i samtalene i marinaer og båtmesser. Altfor ofte, når man står rett ved siden av mannen min, snakker folk direkte til ham om alt som har med båt å gjøre når jeg er den som har mer kunnskap og et båtsertifikat. Å være i denne bransjen som kvinne betyr at mine fem døtre kan være kaptein på sitt eget skip. Det betyr at mine to sønner blir oppdratt til å forstå at deres fremtidige koner og døtre er like dyktige. Jeg prøver å gi meg selv nåde på harde dager, ser det positive i de fleste situasjoner...og jeg flagger et rosa piratflagg fra båten vår!

Rebekka Redd

Alumacraft Ambassadør

Min kjærlighet til fiske har sine røtter i barndommen min. I en alder av 8 tok min eldste bror meg med til kaien og introduserte meg for fiskekunsten. Med solen skinnende ned på oss og de milde bølgene som skvulpet for føttene våre, kastet vi snørene og ventet med ånde på en matbit. Og det var da jeg fanget min første walleye - en opplevelse som var både spennende og fint. Det var det øyeblikket som beseglet skjebnen min og utløste en livslang lidenskap for fiske, familie og friluftsliv. Fra den dagen og fremover var jeg hekta. Å trå opp på båten min er som å gå inn i mitt eget personlige domene, hvor jeg kan finne trøst og fokusere tankene mine. Naturens ro omslutter meg, ettersom lydene fra omgivelsene forenkler verdens kompleksitet. Det er et sted hvor jeg kan få full kontakt med meg selv og verden rundt meg. Utenfor båten - Som en sosial kontakt, sportsfisker, reisende og skribent for ulike magasiner og medier, har jeg en dyp forbindelse med friluftsentusiaster fra hele verden. Gleden og energien jeg får av å få kontakt med dem gjennom arbeidet mitt er umåtelig. Jeg blir spesielt glad når jeg mottar meldinger fra de jeg har inspirert, enten det er for å fluefiske, utforske nye farvann eller dele sin kjærlighet til friluftsliv med familien. Det er virkelig et privilegium å spille en liten rolle i deres friluftseventyr.

Sara Price

Can-Am Off-Road Ambassadør

Reisen min i powersport startet da jeg fikk min første motorsykkel da jeg var 8 år gammel. Jeg begynte å kjøre motocross, gikk gjennom gradene og endte opp som en av de første factory rider kvinnene noensinne i Amerika. Jeg hadde en fantastisk karrierevei på to hjul. Men nå er jeg på fire hjul, og jeg klatrer i gradene igjen. Bransjen har endret seg enormt for kvinner i motorsport. Ikke bare er det mange flere av dem, men de er ikke redde for å komme inn der med mennene. Vi har kvinnelige kjøregrupper, vi har jenter der ute som vinner løp, vi har jenter der ute som gjør alt mulig innen motorsport, fra mekanikere til ingeniører, og det er bare utrolig. Jeg tror det å få kvinner til powersport handler om utdanning. Det er et sted for alle og enhver, kvinne eller mann. Bare fordyp deg i det, få venner og lær alt du kan. Terrengsamfunnet er så utrolig og så lite at dere vil bli familie etter en stund. Når du er ydmyk og du legger ned arbeidet, ser folk det, og resultatene snakker. Det er ikke lenger «Å, det er en jente». Det er ‘Hei, Sara.’ Når hjelmen går på, er du bare en racer, ikke sant? Stol på magefølelsen din. Gjør det du synes er riktig og ha det gøy.

Alvean Azurin

Sea-Doo Ambassadør

Jeg elsker å lære nye ting, utforske og adrenalin. Så, hvilken bedre sport for meg enn PWC-kjøring? Jeg var fast bestemt på å lære så mye jeg kunne om disse powersportsmaskinene og være så uavhengig som mulig når jeg kjører. Ved å utdanne meg selv og bruke tid på, har jeg vært i stand til å få selvtillit og gå steder jeg aldri hadde forestilt meg. Hvert år ser jeg flere kvinner kjøre og jeg elsker det. Men mange kvinner jeg har møtt føler seg skremt av å håndtere sin egen powersport-maskin. Jeg gjorde mye research på nettet og så på videoer for å forberede meg, men la merke til at ingen av personene jeg fikk informasjon fra var kvinner. Jeg visste at det måtte endres. Jeg prøver å legge ut videoinnhold som viser hvor enkelt det er å håndtere en PWC eller båt slik at de ser at det kan gjøres. Det har vært mange situasjoner der jeg føler meg utpekt som kvinne, men jeg stengte dem umiddelbart når de ser at jeg håndterer en PWC bedre enn de fleste menn. Det betyr mye for meg å være kvinne i denne sporten. Det føles flott å få andre kvinner til å fortelle meg at de kjøpte PWC-en sin fordi de ser på videoene mine. Det er derfor jeg lager innholdet jeg gjør, for å inspirere andre kvinner og bidra til å gi dem selvtillit.

Mariell Kvickström

Lynx Ambassadør

Snøscootere har alltid vært en del av familien min. Vi tilbrakte mye tid i hytta vår, så vi brukte snøscooter for å dra på isfiske eller bare utforske. For meg var det naturlig å få min egen snøscooter når jeg fylte 16. Jeg er også en person som vil prøve alt, så når folk rundt meg gjorde wheelies, hoppet eller lagde smultringer, gjorde jeg det også! Jeg vet egentlig ikke hvorfor det fortsatt er et problem å få kvinner til powersport, for å være ærlig. Det er mange leirer å være med på nå for tiden hvor du kan møte andre kjørere. Og sosiale medier – som har åpnet mange dører. Nå ut! Det kan være en selvtillit-ting for noen, men den eneste måten å lære på er ved å gjøre. Så lenge du prøver, vil ingen dømme, vi er alle nybegynnere når vi starter noe nytt. Så bare kom deg ut, du vil være glad du gjorde det. Velkommen alle som kommer inn i denne fantastiske verdenen av kjøring. Diskriminering er aldri greit. Når jeg føler meg utpekt for å være jente i situasjoner i livet, blir jeg bare mer bestemt på å bevise at de tar feil. Jeg vil aldri glemme den første gangen en jente fortalte meg at hun kjørte på grunn av meg, at jeg hadde inspirert henne til å starte. Slike ting gjør meg ekstremt glad og motivert. Jenter rocker i hvert segment nå! Og det er mange jenter som virkelig presser på – noe jeg elsker.

Tatum Monod

Ski-Doo Ambassadør

Jeg har alltid sett til fjellene for inspirasjon. De er et enormt hvitt lerret som bare venter på å bli utforsket. Jeg ville ha friheten til å komme til urørte områder for å kjøre og gå på ski. Når jeg ble effektiv på snøscooterkjøring, klarte jeg å komme meg til noe av det mest utrolige fjerntliggende terrenget man kan tenke seg. Jeg har sett et stort skifte i kvinner som begynner med snøscooterkjøring. Da jeg først begynte, var jeg heldig å se en annen jente ved løypen, og selv det var sjeldent. Nå kjører nesten alle kvinner jeg kjenner i fjellbyen min. Læringsprosessen med snøscooterkjøring er skremmende. De er store, kraftige maskiner. Det er en god idé for nybegynnere å ta en klinikk eller finne en mentor for å hjelpe deg i gang. Med de riktige tipsene og teknikken handler det egentlig om å komme seg ut og kjøre så mye som mulig. Kjør, kjør, kjør. Hvis du ser noen som lærer og de blir sittende fast, gå bort og gi dem en hånd. Oppmuntre dem og minn dem på at det å sitte fast er en del av moroa. Det tar to minutter ut av dagen din og gjør helt sikkert dagen for dem.

Oppdag kvinner som setter seg i førersetet