Hyppää kuljettajan paikalle

Me BRP:llä uskomme, että jokaisella naisella on paikka kuljettajan paikalla.

Moottoriurheilu- ja merenkulkuyhteisöstä tulee vahvempi, kun useammat ihmiset ovat mukana. Vapauden ja voimaantumisen tunne sekä pelikentällä, että sen ulkopuolella on oikeus, jonka pitäisi olla kaikkien saatavilla.

 

Tänä kansainvälisenä naistenpäivänä ja joka päivä sen jälkeen BRP juhlii kasvavaa määrää naisia, jotka ottavat pelottomasti ja iloisesti vastaan paikkansa moottoriurheilussa kuljettajan paikalla ja merellä. Get in the Driver's Seat-aloitteemme sisältää tarinoita uskomattomasta edelläkävijä yhteisöstämme, joka ajaa vapauden, hauskanpidon tai vain sen takia, että pääsee juuri sinne, minne haluaa.

Jos sinäkin haluat päästä kuljettajan paikalle tai vain antaa tukesi naiskuskeille, allekirjoita sitoumus ja jokaisesta saadusta allekirjoituksesta lahjoitamme dollarin uskomattomille organisaatioille ympäri maailmaa, jotka ovat omistautuneet naisten aseman edistämiseen.  Canadian Women’s FoundationSheJumpsJuárez - Mujeres Resilientes A.C.Alliance for Gender Equality in EuropeDress for Success Sydney

*Enintään 50 000  CAD   dollaria lahjoitetaan näiden organisaatioiden kesken toimintamme pääalueilla.

Me haluamme kuulla myös sinusta. Jaa tarinasi, parhaat muistosi ja se, mikä inspiroi sinua nousemaan kuljettajan paikalle, niin voimme esitellä sinut yhteisössämme ympäri vuoden.

Tutustu naislähettiläisiimme

Sherry Holmes

Can-Am On-Road -lähettiläs

Kasvaessani, emme ikinä omistaneet minkäänlaisia vapaa-ajan ajoneuvoja, joten minulla ei ollut paljoa kokemusta moottoriurheilun maailmasta. Olen kuitenkin aina ollut todella avoin kokeilemaan uusia asioita, jotka pelottavat minua. Päädyin hankkimaan minun moottoripyörä luvan ''pienenä lahjana'' itselleni. Olin hermostunut, mutta tajusin kuinka virkistävää ja jännittävää on olla Rykerillä ulkoilmassa ja tunsin oloni turvalliseksi kolmella pyörällä. En ole ikinä tuntenut itseäni niin voimaantuneeksi ja vapaaksi. Olen ajanut vain vuoden verran. Tunnen oloni hyväksytyksi ja pahikseksi kun olen ulkona ajamassa ja näen muita naisia siellä myös. Työskentelen miesvaltaisella alalla. Ymmärrän hyvin tärkeyden siinä kuinka naisia pitäisi saada enemmän miesvaltaisille aloille. On tärkeää muistaa sukupuolesta riippumatta, että me voimme tehdä mitä tahansa me HALUAMME tehdä. On voimaannuttavaa nähdä muita naisia tekemässä jotain, mistä olet kiinnostunut. Uudempana kuskina minusta tuntuu, että naisille suunnatut ajopäivät ovat todella kannustaneet ja antaneet voimaa minulle. Ja sosiaalinen media; se voi olla niin mahtava työkalu nähdä ja tavata muita ihmisiä. Uskon, että elämässä on tärkeää olla muita naisia, joita katsoa ylöspäin tai joilla voit ympäröidä itsesi, he haastavat sinua muuttamaan näkökulmaasi asioihin. Nähdessä lisää naisia moottoriurheilu alalla muistuttaa minua siitä, että minä pystyn siihen, myös.

Lisa Granden

Uncharted Society Ski-Doo opas

Olen aina rakastanut mennä lujaa ja haastaa itseäni. Minulla oli Ski-Doo 440 kun olin lapsi ja se oli jännittävää. Minun vanhempi veli on aina ollut hyvä esikuva minulle, rohkaissut minua kokeilemaan monia asioita, mitkä ovat vaikuttaneet pelottavilta. Naisille myönnetään nykyisin enemmän tunnustusta. Voimme saavuttaa korkean taitotason ja urheilullisuuden. Vain taivas on rajana. Uskon, että voimme pyrkiä saamaan lisää naisia mukaan tarjoamalla koulutusta ja mahdollisuuden aloittaa helpommin. Tapahtumat, ajoklinikat, ryhmäajelut, naisten kokoaminen yhteen oppimaan muilta ja saamaan inspiraatiota muilta on ollut menestynein asia, minkä olen nähnyt. Kuulin kerran miehen valittavan parkkipaikalla, että tyttö oli lähdössä mukaan. Olin liian hermostunut sanoakseni mitään, mutta minun ystäväni puolustivat minua ja tottakai minä ajoin kovempaa kuin yleensä. Minusta tuntui, että minun täytyi todistaa itselleni. Ohitin saman miehen monta kertaa sinä päivänä. Jos pystyn näyttämään toiselle naiselle, että hänen tavoitteet ovat mahdollisia ja arvokkaita, auttaa häntä rakentamaan itseluottamusta, olemaan onnellisempi, tekemään vaikeita asioita ja menestymään, se kaikki on sen arvoista. Muistutan itseäni, että teen sen puhtaasta ajamisen ilosta ja se on henkilökohtaista. Kyse on vapaudesta ja onnellisuudesta, jota se tuo minulle ja siitä, että olen parempi kuin edellisenä päivänä.

Jenny Reimold

Manitou -lähettiläs

Minun isoisäni tutustutti minut veneilyyn, kun olin todella nuori. Hänellä oli koti Sanibel saarella ja hänen veneensä oli laiturilla hänen talonsa takana. Juuri ennen kuin hän menehtyi, hänellä ei ollut enää ääntä, mutta hän näytti valokuvaa minusta, jossa olin saanut suuren kalan ja nosti peukut pystöön. Muistan hyvin varhaisesta, että minun täytyi käyttää poikien uimashortseja, koska vesiurheilusta nauttiville naisille ei ollut paljon vaatteita. Luulen, että se oli varmasti heijastus kulttuurista silloin ja nyt aikuisena ja viiden lapsen äitinä, rakastan nähdä naiskapteeneja ja naiskalastajia. Jotta naiset tuntisivat olonsa mukavemmaksi veneilemässä, OTA HEIDÄT MUKAAN KESKUSTELUIHIN! Ota heidät mukaan mainontaan, ota heidät mukaan opetustunneille ja keskusteluihin venesatamissa ja venenäytöksissä. Aivan liian usein, kun seison mieheni vieressä, ihmiset puhuvat suoraan hänelle kaikista veneisiin liittyvistä asioista, vaikka minulla olisi enemmän tietoa ja venelupa. Naisena tällä alalla oleminen tarkoittaa, että viisi tyttöäni voivat olla omien laivojensa kapteeneja. Se tarkoittaa, että kaksi poikaani on kasvatettu ymmärtämään, että heidän tulevat vaimonsa ja lapsensa ovat yhtä päteviä. Yritän antaa itselleni armoa vaikeina päivinä, nähdä positiivista useimmissa tilanteissa... ja heilutan vaaleanpunaista merirosvolippua veneestämme!

Rebekka Redd

Alumacraft -lähettiläs

Rakkauteni kalastukseen juontaa juurensa lapsuudestani. Kun olin 8-vuotias, minun isoveljeni vei minut laiturille ja tutustutti minut onkimisen taitoon. Auringon paistaessa yllemme ja aaltojen lipuessa jalkojemme juurelle, heitimme siimat ja odotimme hengitystä pitäen, että kala nappaisi. Ja, sillon sain ensimmäisen kuhani - kokemus oli jännittävä, sekä nöyryyttävä. Se oli hetki, joka sinetöi kohtaloni ja herätti elinikäisen intohimon kalastukseen, perheeseen ja ulkoiluun. Siitä päivästä lähtien olin koukussa. Veneeseen astuminen on, kuin astuisin omaan henkilökohtaiseen tilaani missä voin keskittyä ajatuksiini. Luonnon rauhallisuus ympäröi minua ja ympärillä olevat äänet yksinkertaistavat maailman monimutkaisuutta. Se on paikka, jossa voin olla täysin yhteydessä itseeni ja ympärillä olevaan maailmaan. Off the boat - Sosiaalisena henkilönä, kalastajana, matkailijana ja kirjoittajana eri aikakauslehdissä ja tiedotusvälineissä minulla on syvä yhteys ulkoilun harrastajiin ympäri maailmaa. Se ilo ja energia jonka saan yhteydenpidosta heidän kanssaan on mittaamaton. Olen erityisen iloinen saadessani viestejä heiltä, joita olen inspiroinut, oli kyse sitten perhokalastuksen aloittamisesta, uusien vesien tutkimisesta tai rakkaudestaan perheen kanssa ulkoiluun. On todellakin etuoikeus olla pienessä roolissa heidän ulkoilmaseikkailuissaan.

Sara Price

Can-Am Off-Road -lähettiläs

Minun matkani moottoriurheiluun alkoi, kun sain ensimmäisen moottoripyöräni ollessani 8 vuotias. Aloitin motocross kilpailemisen, läpäisin karsinnat ja päädyin olemaan yksi ensimmäisistä tehtaan naisista ikinä Amerikassa. Minulla oli mahtava urapolku kahdella pyörällä. Mutta nyt olen neljällä pyörällä ja käyn taas läpi karsintoja. Moottoriurheilu on muuttunut valtavasti, kun puhutaan naisista. Heitä ei ole ainoastaan enemmän siellä, vaan enää he eivät myöskään pelkää mennä sinne miesten kanssa. Meillä on naisten ajokerhoja, meillä on tyttöjä voittamassa kilpailuja, meillä on tyttöjä tekemässä kaikkea mahdollista moottoriurheilussa, mekaanikoista insinööreihin ja se on aivan uskomatonta! Mielestäni naisten saamisessa moottoriurheiluun mukaan on kyse koulutuksesta. On olemassa paikka jokaiselle ja kaikille, naiselle ja miehelle. Uppoudu vain mukaan, ystävysty ja opi kaikki mahdollinen mitä pystyt. Off-road yhteisö on niin uskomaton ja niin pieni, että vähän ajan kuluttua te tulette olemaan kuin perhe. Kun olet vaatimaton ja teet töitä, ihmiset näkevät sen ja tulokset puhuvat puolestaan. Se ei ole enää 'Ai, siellä on tyttö', vaan se on 'Hei, Sara' Kun laitat kypärän päähän, olet vain kilpailija, eikö? Luota vaistoosi. Tee se mikä sinusta tuntuu oikealta ja pidä hauskaa.

Alvean Azurin

Sea-Doo -lähettiläs

Rakastan uusien asioiden oppimista, tutkimista ja adrenaliinia. Siis, mikäpä olisi parempaa urheilua minulle, kuin vesijetillä ajaminen? Olin päättänyt oppia niin paljon, kun vaan pystyn moottoriurheilu laitteista ja olla niin itsenäinen, kuin vain mahdollista ajaessani. Kouluttaessa itseäni ja panostamalla siihen, olen saanut itseluottamusta ja päässyt paikkoihin, joita en olisi koskaan voinut kuvitella. Joka vuosi näen enemmän naisia ajamassa ja rakastan sitä. Mutta monet naiset, joita olen kohdannut pelkäävät moottoriurheilu laitteidensa käsittelemistä. Tein paljon tutkimusta netissä ja katsoin ohjevideoita valmistautuakseni, mutta huomasin ettei kukaan ihmisistä, joilta sain tietoa ollut nainen. Tiesin, että asian täytyy muuttua. Yritän julkaista videosisältöä, joka näyttää kuinka helppoa vesijettiä tai venettä on käsitellä, jotta he näkevät sen olevan mahdollista. Olen ollut monissa tilanteissa, joissa tunnen olevani erotettu porukasta naisena, mutta samantien kun he näkevät, kuinka käsittelen vesijettiä paremmin kuin suurinosa miehistä, asia muuttuu. Merkitsee minulle paljon olla nainen tässä urheilulajissa. Tuntuu hyvältä, kun muut naiset kertovat minulle, että ovat ostaneet vesijetin, koska ovat katsoneet videoitani. Sen takia teen tätä sisältöä, jotta inspiroisin muita naisia ja auttaisin heitä saamaan itsevarmuutta.

Mariell Kvickström

Lynx -lähettiläs

Kelkat ovat aina olleet osa minun perhettäni. Vietimme paljon aikaa mökillämme, joten käytimme moottorikelkkoja, kun menimme pilkkimään tai muuten vain tutkimaan paikkoja. Minulle oli luonnollista hankkia oma kelkka heti, kun täytin 16 vuotta. Olen myös ihminen, joka haluaa kokeilla kaikkea, joten kun ihmset ympärilläni keulivat pyörällä, hyppivät tai ajoivat ympyrää, minä tein niin myös! Rehellisesti sanottuna en oikeastaan tiedä miksi se on vieläkin ongelma saada naisia lähtemään mukaan moottoriurheiluun. Nykyään on paljon leirejä, joissa voi opetella lisää ja missä voit tavata muita moottorikelkkailijoita. Lisäksi sosiaalinen media on avannut monia ovia. Ota rohkeasti yhteyttä! Se voi olla epävarmuutta joillekkin, mutta ainoa tapa oppia on tekemällä. Niin kauan kuin yrität, kukaan ei tuomitse, me kaikki olemme aloittelijoita, kun aloitamme jotakin uutta. Joten mene vain mukaan, tulet olemaan onnellinen, että teit niin. Tervetuloa kaikki, jotka pääsevät tähän mahtavaan moottorikelkkailun maailmaan. Syrjintä ei ole koskaan ok. Aina, kun tunnen, että minut erotellaan porukasta tyttönä, haluan vain entistä enemmän todistaa heidän olevan väärässä. En tule koskaan unohtamaan ensimmäistä kertaa, kun tyttö kertoi minulle, että hän oli ajanut minun ansiostani, olin inspiroinut hänet aloittamaan. Tällaiset asiat tekevät minut erittäin onnelliseksi ja motivoituneeksi. Tytöt rokkaavat nyt jokaisella alalla! Ja monet tytöt panostavat siihen - mitä rakastan.

Tatum Monod

Ski-Doo -lähettiläs

Olen aina etsinyt inspiraatiota vuorilta. Ne ovat kuin valtava valkoinen kangas odottamassa pääsevänsä tutkittavaksi. Halusin vapauden päästä koskemattomille alueille kelkkailemaan ja hiihtämään. Kun olin tarpeeksi pätevä moottorikelkkailussa, pääsin mitä uskomattomimmille syrjäisille maastoille ajamaan. Olen nähnyt valtavan muutoksen naisten moottorikelkkailun aloittamisessa. Kun aloitin moottorikelkkailun, olin iloinen nähdessäni toisen tytön reitin toisessa päässä ja sekin oli harvinaista. Nyt melkein jokainen nainen kenet tiedän vuoristokaupungissani kelkkailee. Moottorikelkkailun oppimisprosessi on pelottavaa. Ne ovat isoja, tehokkaita koneita. Aloittelijan on hyvä mennä ajoklinikalle tai etsiä opastaja auttamaan alkuun pääsemisessä. Oikeilla vinkeillä ja tekniikalla, on oikeasti ainoastaan kyse siitä, että pääsee ajamaan niin paljon, kuin mahdollista. Aja, aja, aja. Jos näet jonkun opettelemassa ja hän on jumissa, mene hänen luokseen ja auta häntä. Rohkaise häntä ja muistuta, että jumissa oleminen on osa hauskuutta. Se vie pari minuuttia sinun päivästäsi ja tekee varmasti heidän päivästään paremman.

Tutustu naisiin pääsemässä kuljettajan paikalle